Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ederken, vatandaşlar tarafından son günlerde altın fiyatları çokça merak edilir oldu. Ekonominin merkezinde yer alan altın, koronavirüs nedeniyle önemini korumaya devam ederken yatırımcının da güvenli kapısı oluyor. Peki; 8 Ağustos bugün altın fiyatları ne kadar oldu? İşte tam, yarım, çeyrek ve gram altın fiyatları...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Altın fiyatlarındaki hareketlilik yatırımcısının yüzünü güldürüyor.

Son haftalardaki yükselişi ile yatırımcısının yüzünü güldüren altın fiyatları, hafta sonunda da hareketliliğini sürdürüyor. Koronavirüs sebebiyle küresel piyasalarda yaşanan belirsizlikler, altın fiyatlarının yükselmesine sebep olmuştu.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Alış: 476,92

Satış: 477,17

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Alış: 781,20

Satış: 837,10

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor

Kuyumcular Odası uyardı: Sahte altına dikkat edin, vatandaş mağdur oluyor

YARIM ALTIN NE KADAR?

Alış: 1.557,50

Satış: 1.674,20

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Alış: 3.115,00

Satış: 3.299,20

FOTOĞRAF 8
Kuyumcular Odası uyardı: Sahte altına dikkat edin, vatandaş mağdur oluyor
Son günlerde altın fiyatları hızla yükselişe geçti, rekor üstüne rekor kırıyor. Vatandaş, güvenli yatırım aracı altın almak isterken sahte altına karşı uyarı yapılıyor. Peki sahte altın nasıl anlaşılır? Altın alınması gerekirken nelere dikkat edilmelidir? İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, döviz bürolarının altın alım satım yetkisi bulunmadan haksız rekabete girdiğini öne sürerek "Döviz bürosundaki kişilerin ustalık belgesi olmadığı için aldığı altının sahte olup olmadığını anlamıyor. Vatandaşlar da mağdur oluyor" dedi.

FOTOĞRAF 9
Kuyumculardan gram altın tahmini: Yıl sonuna kadar 450 lira olabilir
Her güne yeni bir rekorla başlayan altının gramında yükseliş devam ediyor. Kuyumcular ise yıl sonunda gram altın ne kadar olur? sorusuna yanıt aramaya çalışıyor. İşte kuyumculardan gram altın fiyatlarına yönelik açıklama...

FOTOĞRAF 10
Takı takmak isteyenlerin yeni gözdesi yarım gram altın
Altın fiyatlarında son gelişmeler merak ediliyor, hareketlilik sürüyor. Altın fiyatlarında meydana gelen artışlar, düğünlerde takı takmak isteyen vatandaşların gram altının yanı sıra, yarım gram altına rağbetini arttırdı. Kocaeli'de bulunan kuyumcu mağazaları işletmecileri ise fiyatların yükselmesi nedeni ile düşük ayardaki altınların da vitrinlerde yerini aldığını söyledi.

FOTOĞRAF 8
Altın fiyatları arttı, imitasyon ürünler kurtarıcı oldu
Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Altın gramının 400 TL'ye kadar ulaşmasının ardından düğün yapacak kişiler, imitasyon görünümlü altın ürünlere yöneldi. Ortalama fiyatı 3-4 bin TL değerinde olan altın bilezik yerine 20 TL'ye gerçeğini aratmayan bilezikler gelinlerin kollarını süslemeye başladı.