ASELSAN'dan bir dev sözleşme daha: Kasasına 1.3 milyar lira koyacak

ASELSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ile uçak modernizasyonuna yönelik yaptığı sözleşme ile 2025 yılına kadar kasasına 1.3 milyar liradan fazla para koyacak.

Haber Merkezi AA
Foto/arşiv

ASELSAN'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, TUSAŞ ile uçak modernizasyonuyla ilgili toplam bedeli 671 milyon 451 bin 904 lira ve 35 milyon 278 bin 330 dolar olan bir sözleşme imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, sözleşme kapsamında teslimatların 2022-2025 döneminde gerçekleştirileceği belirtilirken, yeni iş ilişkisinin ortaklık faaliyetlerine etkisine ilişkin, "Şirketin cirosunu olumlu etkileyecektir." değerlendirmesi yapıldı.

TSK yeni nesil süper silahına kavuşuyor: Havada tek bir füze bırakmayacak
Türkiye, yeni nesil bir silahına daha kavuşuyor. Dünyada sayılı ülkenin elinde yer alan klasik mühimmatları tarihe karıştıracak sistemin ilk prototipi eylül ayında Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilecek. Savunmadaki Türkler programı bu hafta teslim için gün sayan NAZAR Lazer Elektronik Harp Sistemi'ni gündemine aldı.

AKINCI TİHA Teber-82 mühimmatıyla hedefini nokta atışı vurdu
Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA'ya ROKETSAN üretimi Teber güdüm kiti entegre edildi. AKICNI TİHA dokuz silah istasyonu da dolu bir şekilde havalandı. Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ın sosyal medya hesabından, 'AKINCI derler bir yiğit uşak… Bir omuzdan bir omuza narinim, tam dokuz fişek…' notuyla paylaşılan videoda, tüm silah istasyonları yüklü AKINCI'nın Teber-82 mühimmatıyla denizdeki hedefi başarıyla imha ettiği görülüyor.