Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Görgün: ÇAKIR varsa bir daha düşün

Bayraktar AKINCI, Roketsan’ın geliştirdiği Milli seyir füzesi ÇAKIR’a entegre edilen arayıcı başlık ile gerçekleştirdiği ilk atış testini başarıyla tamamladı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "ÇAKIR varsa bir daha düşün. Çok büyük bir stratejik gücü, İHA'larımıza kazandırdık." dedi.

Halil Akkoç Yeni Şafak
ÇAKIR Milli Seyir Füzesi

Bayraktar AKINCI, Roketsan’ın geliştirdiği Milli seyir füzesi ÇAKIR’a entegre edilen arayıcı başlık ile gerçekleştirdiği ilk atış testini başarıyla tamamladı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ÇAKIR varsa bir daha düşün. Çok büyük bir stratejik gücü, İHA'larımıza kazandırdık. Milli mühendislik gücümüzün en iyi örneklerinden biri olan ÇAKIR Seyir Füzemiz, AKINCI TİHA'mızdan yapılan test atışında hedefi yüksek hassasiyetle vurdu." ifadelerini kullandı.

Görgün, "Kara, deniz ve hava platformlarından atılabilen roketsan ÇAKIR, son teknoloji özellikleri ve etkili harp başlığı ile ordumuz için yeni bir güç çarpanı olacak. Her sahada ülkemize güç katan BaykarTech ve ROKETSAN ekiplerimizi tebrik ediyoruz." dedi.

AKINCI'dan tam isabet: ÇAKIR’a entegre edilen arayıcı başlık ile gerçekleştirdiği ilk atış testini başarıyla vurdu