Kilosu 10 liradan satılıyor

Yüksek kesimlerde kendiliğinden doğal olarak yetişen Doğu’nun muzu olarak bilinen ışkın tezgâhlardaki yerini aldı. Şeker, kalp, sarılık ve iştahsızlık gibi birden fazla rahatsızlığa iyi geldiği düşünülen ışkının kilosu 10 liradan satılıyor.

Yeni Şafak
Işkın Ağrı tezgahlarında yerini aldı.
Işkın Ağrı tezgahlarında yerini aldı.

Ağrı’da yüksek kesimlerde kar’ın tamamen erimediğinden dolayı henüz yetişmeyen Işkın çevre illerden getirilerek kent merkezinde satılıyor.

Vatandaşlar tarafından ışkının geçmişten günümüze kadar birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. El arabasıyla ışkın sattığını belirten Hakan Kaya adlı vatandaş ışkınların henüz Ağrı’da yetişmediğini ve sattıkları ışkınların Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinden geldiğini söyledi.

Kedisinde Halk Pazarından ışkınları alıp el arabasıyla cadde ve sokakları gezerek sattığını dile getiren Kaya,”Işkın şeker, kalp ve idrar yolları hastalıkları başta olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Işkın’ Hakkâri’de yüksek kesimlerden vatandaşlar tarafından toplanıp geliyor. Bizde burada daha yeni geldiği için kilosunu 10 liradan satıyoruz” dedi

Işkın’ın yeni çıktığını ve önümüzdeki günlerde Yerli Işkın’ın yetişmesiyle birlikte fiyatların düşeceğini dile getiren Kaya, “Türkiye’de özellikle Elazığ başta olmak üzere Bingöl, Tunceli, Siirt, Muş, Van, Ağrı ve Erzurum’da yetişen Işkın Hakkında yabancı bilim adamlarının yaptığı araştırmalarda kanserli hücrelerin gelişmesini önlediği iddia edilmiştir. Bunun yanı sıra halk tarafından şeker, kalp, sarılık ve iştahsızlık gibi birden fazla rahatsızlığa iyi geldiğini söyleniyor” şeklinde konuştu.

EKONOMİ
Sezonun ilk kirazı pazara çıktı

EKONOMİ
Gulik otu geçim kaynağı oldu

EKONOMİ
'Yeni dünya'nın kilosu 10 lira

EKONOMİ
Kilosu 90 liradan satılıyor