Mercedes A Sedan lider olmaya geldi

Lüks marka Mercedes-Benz Türkiye pazarındaki iddiasını ortaya koymak için yeni A-Serisi Sedan’ı pazara sundu. Yükselen fiyatlar ve daralan pazara rağmen 246 bin 100 liradan başlayan fiyatıyla göz dolduran A-Serisi Sedan için Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, “2019 satışlarımızın en az yüzde 10’luk dilimini oluşturmasını bekliyoruz” dedi.

Şuayip Alabay Yeni Şafak
Mercedes-Benz yeni A-Serisi Sedan

Mercedes-Benz’in kompakt sınıftaki ilk sedan otomobili ve sınıfının en yeni üyesi A-Serisi Sedan, Türkiye’de yollara çıkıyor. 246 bin 100 liradan başlayan lansmana özel fiyatlarla bu ay satışa sunulan A-Serisi Sedan’ın, 2019 yılı toplam satışlarının en az yüzde 10’luk dilimini oluşturması ve Mercedes-Benz’e Premium kompakt sınıf liderliğini yeniden kazandırması bekleniyor.

EN ÇOK SATILAN MODEL OLACAK

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, A-Serisi’nin Mercedes-Benz yeni model için iddialı olduklarını belirterek, “Sedan araçlar Türkiye pazarında geniş bir hacme sahip. Biz de kompakt sınıftaki ilk sedan modelimiz yeni A-Serisi Sedan ile premium otomobil segmentindeki liderliğimizi güçlendirerek korumayı hedefliyoruz. Haziran ayı itibarıyla satışa sunduğumuz Yeni A-Serisi Sedan’ın 2019 yılı satışlarımızın en az yüzde 10’luk dilimini oluşturmasını bekliyoruz. Aracımızın Türkiye pazarı için başta gelen modellerden biri olacağına inanıyoruz” diye konuştu. 2019’da daralan pazara rağmen Ocak-Mayıs ayları arasında, önceki 3 senede olduğu gibi toplam premium otomobil pazarındaki liderliği korumayı sürdürdüklerini belirten Bekdikhan, “A-Serisi Sedan’ın da etkisiyle premium kompakt sınıftaki liderliğimizi bu sene de sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

22 YILDA 6 MİLYON SATTI

1997 yılında A-Serisi ile kompakt sınıfa giriş yapan Mercedes-Benz, yıllar içerisinde başlı başına bir model ailesine dönüşen kompakt sınıf modellerinden 6 milyon adet sattı. Marka, ailenin yedinci üyesi A-Serisi Sedan ile ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Sadece Mercedes-Benz’in kompakt sınıftaki ürün gamını genişletmekle kalmayan A-Serisi Sedan, aynı zamanda C, E ve S-Serisi modellerini de tamamlıyor. Yeni Mercedes-Benz A-Serisi Sedan, biri dizel ve diğeri benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle donatılıyor. Benzinli cephesinde 163 BG ve 250 Nm tork üreten ve çift kavramalı 7G-DCT ile kombine edilen A 200 devreye giriyor. Dizelde ise 116 BG ve 260 Nm tork üreten motor ve çift kavramalı 7G-DCT ile donatılan A 180 d sunuluyor.

100 KİLOMETREDE 4,1 LİTRE YAKIYOR

7 ileri DCT şansımana sahip yeni A-Serisi Sedan’ın A 200 modelinin karma kullanımında 100 kilometrede 5,4 ile 5,2 litre arasında fabrika yakıt verilerine sahip. A 180 d ise 4,3-4,1 litre karma yakıt performansı sergiliyor.

  • 4 yıllık sınırsız garanti
  • Kilometre sınırı olmadan, 4 yıllık garanti: Yeni A-Serisi Sedan modelini de kapsayan kampanyada, 2019 yılında satışa sunulan tüm otomobiller, premium segmentte bir ilk olarak “Kilometre sınırı olmadan, 4 yıllık garanti” ile satışa sunuluyor. Hizmet paketinden yararlanmak isteyen müşterilerin, bakım ve onarım işlemleri için otomobillerini garanti belgesindeki koşullar kapsamında 48’inci ayın sonuna kadar düzenli olarak yetkili servislere getirmeleri gerekiyor.

Otomobil sahibi yapacak indirim: 20 bin TL'yi aşıyor