MİDLAS ilk kez TCG İstanbul fırkateyninden füze ateşledi: 'Yapamazlar' diyenlere rağmen yapıyoruz

Savunma Sanayii Başkanlığı himayelerinde başlatılan ve Roketsan sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında, Milli Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), ilk kez TCG İstanbul fırkateyninden füze ateşledi. SSB Başkanı Haluk Görgün, "'Yapamazlar' diyenlere rağmen yapıyoruz. Savaş gemilerimizden "dikey atım yeteneği" ve bu sayede Donanmamızın kazandığı "milli hava savunma şemsiyesi" ülkemize hayırlı olsun. Roketsan’ın geliştirdiği Milli Dikey Atım Lançer Sistemi MİDLAS, ilk milli fırkateynimiz TCG İstanbul'dan HİSAR-D RF füzesini başarıyla attı" dedi.

Halil Akkoç Yeni Şafak
Füze ateşlenme anı.

Savunma Sanayii Başkanlığı himayelerinde başlatılan ve Roketsan sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında, Millî Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), ilk kez TCG İstanbul fırkateyninden füze ateşledi.


Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "'Yapamazlar' diyenlere rağmen yapıyoruz. Savaş gemilerimizden "dikey atım yeteneği" ve bu sayede Donanmamızın kazandığı "milli hava savunma şemsiyesi" ülkemize hayırlı olsun. Roketsan’ın geliştirdiği Milli Dikey Atım Lançer Sistemi MİDLAS, ilk milli fırkateynimiz TCG İstanbul'dan HİSAR-D RF füzesini başarıyla attı." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/hashtag/M%C4%B0DLAS?href=hash&ref_href=twhref%5Etfw


Görgün, "Böylece Mavi Vatan semalarının güvenliğinde çok kritik bir teknolojiyi daha Deniz Kuvvetlerimize kazandırdık. MİDLAS dikey atım Lançer sisteminde emeği geçen Roketsan ekibini gönülden tebrik ediyoruz." dedi.

Görgün ateşlemenin görüntülerini de paylaştı.

Donanma’nın en büyük ikinci gemisi

Atmaca füzesi yapılan test atışında hedefi tam isabetle vurdu

Bayraktar Akıncı Tiha, Roketsan’ın İHA-230 füzesi ile hedefi tam isabet vurdu