Milli oyun için Hezarfen göklerde

Dünyanın en büyük endüstrileri arasına giren oyun sektörü hergün daha çok büyüme gerçekleştiriyor.

Murat Palavar Yeni Şafak
Türkiye'de ise bu alanda yeni yeni adımlar atılmaya başlandı. İstanbul'da birkaç idealist genç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Milli ve yerli oyunlarımız olsun” sözleri ile harekete geçti. Kendi geliştirdiği takma kanatlarla uçmayı başaran ilk insanlardan Hezârfen Ahmed Çelebi oyun sektörüne katıldı. Oyun Galata kulesi'nden Hezârfen Ahmed Çelebi'nin İstanbul semalarına doğru atlayışı ile başlıyor. Oyunda İstanbul'un en büyük kuşu olarak kabul edilen martılar gökyüzünün hakimi olmak için Hezarfen ile çarpışıyor.

Oyunda engelli yolları aşarak puan toplayan Hezarfen bonusları aldıkça Allah'a Ekber” diyerek yükseliyor ve martılar ile savaşta bir adım öne geçiyor.

FES OYUN STÜDYOSU TARAFINDAN TASARLANDI



Oyun Fes Oyun Stüdyosu tarafından tasarlandı. 3D mobil ürün özelliği ürünü olan oyun kategori olarak sonsuz koşu(Endless-Run) kategorisinde yeralıyor. IOS, Android ve Windows Phone'u destekleyen oyun daha tes aşaması tarafından binlerce kişi tarafından indirildi. Fes Oyun stüdyosu milli ve manevi ideallerle biraraya gelen 4 genç tarafından İstanbul'da kuruldu. Hedefi ise milli ve manevi oyunları piyasaya sürmek. Mehmet Fatih Gezen sadece 21 yaşında. Bu 4 kişiden biri. 2014 yılında Fes oyun stüdyosu'nun kurulmasına öncülük etti. Ahmed Talha, Lübnan asıllı ekipte animasyonları hayata geçiren kişi. Hezarfen çizimi ona ait.

OYUN TARİH DERSİ GİBİ



Oyun tam bir tarih dersi gibi. Oyunun kendine özel bir hikayesi var. Hezarfen Ahmed Çelebi'nin Gala kulesi'nden Üsküdar doğancılar Parkı'na uçmasının ardından şehirde gündem tamamen Hezarfen olur. Herkes merak içinde Hezarfen'in bir kere daha uçarken görmeyi istemektedir. Galata Kulesi Hezarfen Ahmed Çelebi'ye tahsis edilir ve çalışmalarına orada devam eder. Fakat oyun kurgusuna göre Hezarfen'in bu uçuşunu hazmedemeyenler yeralıyor. Şehrin en büyük ve en heybetli kuşları olan martılar ortaya çıkan rakipleri Hezarfen'den oldukça rahatsızdırlar. Hezarfen'i tahtından edebilmek için onu her gördükleri yerde düşürmeye çalışıyorlar.