SPK’den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketler hakkında herhangi bir bilgi ve belgeye dayanmayan, gerçeği yansıtmayan, mesnetsiz ifadelerin yer aldığı aktarıldı.
Uluslararası piyasalara tam entegre olan sermaye piyasasının güvenilir, şeffaf, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir ortamda işlediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunması birinci önceliğimizdir. Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen işlemler, Kurulumuz ve Borsa İstanbul tarafından anlık olarak takip edilmektedir. Sermaye piyasasının güven ve istikrar içinde işleyişini bozacak açıklamaların yanı sıra piyasa bozucu işlem ve eylemlerin tespiti halinde, Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde, Kurulumuz tarafından sorumlular hakkında cezai ve idari yaptırımlar uygulanacaktır.”
SPK göz açtırmıyor: 31 internet sitesi için kapatma kararı
SPK'dan 39 internet sitesi için kapatma talebi
SPK kaldıraçlı işlemlere göz açtırmıyor: 25 internet sitesine kapatma talebi
SPK'dan piyasa dolandırıcılığı incelemelerinde uygulanacak yeni tedbir
Borsa günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü
20’nci yılında halka arz oldu
Borsa İstanbul'dan yatırımcılara uyarı