Sıcak hava geri geliyor: Beş derece birden artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 21 Ekim hava durumu raporunu paylaştı. Yapılan son değerlendirmeler göre, hava sıcaklıklarının bugün ve yarın kuzey ve iç kesimlerde beş derece artması, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. İşte il il ülke genelinde hava durumu...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Foto/arşiv

Yurdun genelinde yağış beklenmiyor, hava parçalı az bulutlu. Marmara, İç Ege ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer sis görülebilir. Sıcaklıklar ise kuzey ve iç kesimlerde artarak yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Denizlerimizde rüzgar çoğunlukla orta kuvvetin altında esiyor. Yalnızca Karadeniz kıyılarında ve Batı Akdeniz’de orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Marmara Bölgesi az bulutlu. Cuma cumartesi de yağış beklenmiyor, az bulutlu bir hava görülecek. Sıcaklık İstanbul’da 18, Edirne’de 20 derece ölçülüyor.

Ege Bölgesinde de yağış yok, önümüzdeki üç gün güneşli hava devam ediyor. Sıcaklıklar bölge genelinde 20-25 derece aralığında seyrediyor.

İL İL HAVA DURUMU

30 DERECE SICAKLIK BEKLENİYOR

Akdeniz Bölgesinde gökyüzü az bulutlu, bol güneşli. Sıcaklık Adana dolaylarında 30 derece ölçülüyor, Cuma günü 2-3 derece yükselmesi bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi de az bulutlu. Sıcaklık Ankara’da 20, Eskişehir’de 18 derece. Cuma günü bölge genelinde 2-3 derece yükselecek.

Karadeniz Bölgesinde ise bugün öğlen saatleri dışında yağış yok.

Hava parçalı az bulutlu. Sıcaklık 15-20 derece aralığında seyrediyor. Cuma cumartesi 2-3 derece yükselerek bölgenin orta ve doğu kesimlerinde 20’li değerlerin üzerine çıkması bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesinde de hava parçalı az bulutlu. Sıcaklık bölgenin kuzeyinde en yüksek 13-14 derece ölçülüyor. Gece ise sıfırın altında 2-3 derecelere düşüyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 18°C

Az bulutlu

ANKARA °C, 20°C

Az bulutlu

İZMİR °C, 25°C

Az bulutlu ve açık

ANTALYA °C, 27°C

Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 18°C

Parçalı bulutlu

ERZURUM °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

DİYARBAKIR °C, 25°C

Az bulutlu ve açık

FOTOĞRAF 7
Hindistan'ı sel vurdu: 46 kişi hayatını kaybetti
Hindistan'ın kuzeyindeki Uttarakhand eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında can kaybı 46'ya yükselirken, 11 kişinin kayıp durumda olduğu bildirildi.

FOTOĞRAF 7
Dereiçi köyünde AFAD konutları yükseliyor: Çok büyük tereddütlerimiz vardı devletimiz hepsini giderdi
Çıkan yangında 42 ev ile 64 ahır ve samanlığın kül olduğu Artvin'in Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde AFAD konutlarının yapımı sürüyor.

FOTOĞRAF 18
Van'da kar sürprizi: Bir anda bastırdı sürücüler yolda kaldı
Van'da dün akşam etkili olan sağanak, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. 3 bin 200 rakımlı Erek Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı. Kar yağışı nedeniyle Van ve Bahçesaray yönüne gelen bazı sürücüler, yolda kalırken, bölgede etkili olan sis de görüş mesafesini yer yer 10 metreye kadar düşürdü.