23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta törenlerle kutlanıyor.
Ankara'daki ilk tören TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın Anıtkabir'i ziyaret ederek Ulu Önder Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasıyla başladı. Birinci Meclis'te yapılacak törenin ardından TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM'de kutlamaları kabul ediyor..
Öğrenciler, Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda 23 Nisan gösterilerini sunacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in başkanlığındaki örgenci heyeti, sırasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret edecek.
Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan ve Başbakan Erdoğan ile Bakanlar koltuklarını bir süreliğine çocuklara bırakacaklar.
İSTANBUL'DA DA ÇOŞKUYLA KUTLANIYOR
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Milet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 88. yıldönümü İstanbul Ali Sami Yen Stadyumu'nda düzenlenen etkinliklerde coşkuyla kutlanıyor.
Törenler için İstanbul'un çeşitli okullarından gelerek Ali Sami Yen Stadyumu'nu dolduran binlerce öğrenci ve çok sayıda öğretmen ve veliler, gösterileri büyük bir keyif ve gururla izledi. Öğrencilerin geçit töreni ile başlayan törenler, halk oyunları ve çeşitli etkinliklerle devam eden kutlamalar, havanın da güzel olması ile bu sene de coşkuyla yapılıyor.Vali Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, üstü açık araca binerek kutlamalara katılanları selamlamasıyla başlayan kutlamalar, hep bir ağızdan İstikâl Marşı'nın okunması ile devam etti. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen binlerce öğrenci ve İstanbullu Ali Sami Yen Stadyumu'nu tribünlerini doludrdu. Kutlamalar İstiklal İlköğretim Okulu öğrencisi Aslı Acar'ın okuduğu 'Öğrenci Andı' ve Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Öğrencisi Kübra Yılmaz'ın 'İzci Andı' nı okuması ile devam etti. 'Öğrenci ve İzci Andı' nı öğrenciler hep bir ağızdan tekrarladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrenciler ödüllerini İstanbul Valisi Muammer Güler'in elinden aldı. Ödül töreni sırasında tribünlerin önüne çıkarılan Bahçelievler Koza İlköğretim Okulu öğrencisi küçük Pelin Güngören heyecanlanıp ağlamaya başladı. Kameralardan korkarak ağlayan Küçük Pelin'i Vali Güler sakinleştirmeye çalıştı. Vali Güler küçük öğrenci ile bir süre konuşarak rahatlatmaya çalıştı. Tören İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelen okulların geçit töreni ile devam ediyor.