İlk üç ayda 200 market açan A101'in CEO'su Erhan Bostan, 450 yeni mağazayı faaliyete geçireceklerini söyledi. Bostan, yüzde 55 artışla 3.28 milyar lira ciro hedeflediklerini, 2015'te ise yurtdışı yatırımı için harekete geçeceklerini belirtti. Büyüme stratejilerini organik büyüme üzerine kurduklarını belirten Erhan Bostan, büyüme planları kapsamında satın alma bulunmadığını; şirkette herhangi bir hisse satışına gitmeyi de düşünmediklerini ifade etti.
2.11 MİLYAR TL CİRO
A101'in sektördeki 2013 hedeflerini paylaşan Bostan, '2012 yılını 2.11 milyar lira ciro ile kapattık. 2013 sonu hedefimiz yüzde 55 büyüme ile 3.28 milyar lira. Bu yıl 650 yeni mağaza açılışıyla toplamda 2,450 markete ulaşmayı planlıyoruz' dedi. Önümüzdeki döneme ilişkin büyüme planları kapsamında şu anda bir satın alma bulunmadığını belirten Bostan, 'Önümüzdeki 5 yıl için hedefimiz her yıl 500 market açmak. Satın alma ve konsolidasyonlarla ilgilenmiyoruz ' diye konuştu.
HEDEF YÜZDE 56 BÜYÜME
Bostan, 2012'de yüzde 75 ciro artışı sağlamalarının finansman ihtiyacını ortadan kaldırması nedeniyle hisse satışının gündemde olmadığını belirterek, 2013'te 450 yeni mağaza açarak ciroda yüzde 56 büyüme hedeflediklerini söylemişti. Bostan, finansman ihtiyaçları bulunmadığı için A101'de hisse satışından tamamen vazgeçtiklerini de yineledi.