5 bin liraya sahte diploma sattılar

Hamdi Koçoğlu Yeni Şafak
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şirinevler ve Küçükçekmece'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda sahte belge üretip satışını yapan çete çökertildi.

POLİS İKİ KİŞİYİ ARIYOR

1 aylık çalışma sonucu tespit edilen şüphelilere ait 3 farklı adreste yapılan operasyonda bin 700 sahte içki bandrolü, 700 sahte üniversite ve lise diploması, 300 boş nüfus cüzdanı, 200 motorlu araç trafik belgesi, 200 boş sürücü belgesi, resmi evrak yapımında kullanılan Pres makinesi, sabitleyici baskı makinesi ele geçirildi. Operasyonda Taner Ü. (43), Bülent Ö.(48) gözaltına alınırken, N.K. ile C.K. polis tarafından aranıyor.

ÜNİVERSİTE DİPLOMASI SATTILAR

Sahte üniversite diploması hazırlayan çetenin 5 bin liraya diplomaları çok sayıda kişiye sattığı belirtildi. Operasyonda ele geçirilen malzemelerde Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesine ait sahte pullar ele geçirildi. Sahte diplomaları hazırlayan çetenin fiyata 5 bin liradan başladığı ve 7 bin liraya kadar satış yaptığı öğrenildi. Öte yandan çetenin resmi işlemlerde kolaylık sağlaması için sahte su ve elektrik faturası da ürettiği öğrenildi.