Sokağa çıkma kısıtlamasında bir ilk: Mahalle muhtarı da ceza yedi

Afyonkarahisar’da hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında mahalle muhtarına sokağa çıktığı gerekçesi ile tutanak tutularak 3 bin 50 TL para cezası kesildi. Mahalle muhtarı cezanın iptali için valiliğe başvuracak.

Haber Merkezi İHA
Erenler Mahalle Muhtarı Hasan Çavlan

Afyonkarahisar'ın kent merkezinde bulunan Erenler mahallesinde koronavirüs (Covit-19) tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında yaşlı bir kadın hastaneye gitmek istediğini söyleyerek Erenler Mahalle Muhtarı Hasan Çavlan’ı arayarak yardım istedi.

Muhtar Çavlan iddiaya göre, bunun üzerine gerekli izinler için karakola giderek vatandaşın hastaneye gitmesi konusunda gerekli izinleri görüşmek istedi. Ancak Çavlan, burada görevli polis memurlarının kendisini dinlemeyerek tutanak tutup 3 bin 50 TL para cezası kestiğini söyledi.

Vatandaş şaşkın: Aralık ayında çiçek açtılar

Çavlan, filyasyon ekibinde görevli olduğunu kaydederek kendisine yazılan cezaya anlam veremediğini öne sürüp polis memurları ile bir süre görüştükten sonra karakoldan ayrıldı. Çavlan, bugün ise cezanın haksız yere yazıldığını belirttiği dilekçesini Afyonkarahisar Valiliği’ne sunarak cezanın iptalini istedi. Çavlan’ın başvurusu üzerine olayla ilgili inceleme başlatıldı.

FOTOĞRAF 6
KOSGEB desteğiyle kendi işinin patronu oldu
Siirt kent merkezinde KOSGEB'den aldığı destekle baklava dükkanı açan Şükrü Kılıçarslan, 4 kişiye istihdam sağladı.

FOTOĞRAF 15
HES kodu olmayan bu köye giremiyor: Koronavirüs hiç görülmedi
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı bir kırsal mahallenin sakinleri 10 aydır uyguladıkları tedbirler sayesinde, virüsün köylerine girmesini engelledi.

FOTOĞRAF 11
Metropolis kent halkının beslenme ve tüketim alışkanlıkları ortaya çıktı
İzmir'de 1990 yılından bu yana sürdürülen Metropolis Antik Kenti kazı çalışmalarında birbiriyle bağlantılı dört sarnıca ulaşıldı. Kazılarda tespit edilen çok sayıda yemek artığı, hayvan kemiği ve seramik parçaları, M.S. 12'inci ve 13'üncü yüzyıllarda Metropolis kent halkının beslenme ve tüketim alışkanlıklarına ışık tuttu.