Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 10 ülkeye büyükelçi atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararlarından dikkat çeken isim ise Ahmet Misbah Demircan oldu. Eski Beyoğlu Belediye Başkanı ve Eski Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan, Tunus Büyükelçiliğine atandı. Suudi Arabistan Krallığı Büyükelçiliğine Emrullah İşler; Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Fatih Ulusoy; Portekiz Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine de Dışişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Haldun Koç atandı. Öte yandan İslam İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine ise Cenk Uraz atandı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

16 Şubat 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı.

32462 sayılı Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararları yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 10 ülkeye yeni büyükelçi atandı.

Atanan isimlerden en dikkat çekeni ise Ahmet Misbah Demircan oldu. Beyoğlu Eski Belediye Başkanı Demircan, Tunus Büyükelçiliğine atandı.

Demircan, 2004 – 2019 yılları arasında 15 yıl Beyoğlu Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 2019 yılında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığına atandı ve bu görevi de 2023 yılının haziran ayına kadar devam ettirdi.

Büyükelçi atamalarının yanı sıra Resmi Gazete'de İslam İşbirliği Teşkilatı temsilciğine, Türk Patent ve Marka Kurumunda açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliklerine, Akdeniz için Birlik'e (AiB) yapılan atama kararları da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalar şöyle:

- Tunus Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Ahmet Misbah Demircan,

- Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Fatih Ulusoy,

- Slovak Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Dış Politika Danışma Kurulu Üyesi Erkan Özoral,

- Portekiz Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Dışişleri Bakanlığı

Strateji Geliştirme Başkanı Haldun Koç,

- İslam İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine Cenk Uraz,

- Cibuti Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Erdal Sabri Ergen,

- Suudi Arabistan Krallığı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Emrullah İşler,

- Dominik Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Kültür İşleri Genel Müdür Yardımcısı Emriye Bağdagül Ormancı,

- Somali Federal Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4 üncü maddeleri gereğince Balkanlar ve Orta Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Alper Aktaş,

- Çad Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Amerika Genel Müdür Yardımcısı Cem Utkan,

- Gambiya Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Göç, İltica ve Vize Genel Müdür Yardımcısı Fahri Türker Oba atandı.

- Türk Patent ve Marka Kurumunda açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliklerine, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri ile 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 362'nci maddesi gereğince Fatih Erkekoğlu ve İlker Murat Ar atandı.

- 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 4 üncü ve 161 inci maddeleri gereğince, Fatma Seniha Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik (AiB) Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirildi ve Hotar'a Büyükelçilik unvanı verildi.


Üç ilin emniyet müdürü değişti: Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

124 ilçeye yeni kaymakam atandı