Alaaddin Kaya Taraf’ın gölge patronuymuş

FETÖ’nün tetikçiliğini yapan Taraf'ın örgütle olan bağlantısı deşifre oldu. Söğüt kod adlı gizli tanığın ifadesine göre; 2009'da ekonomik sıkıntıya düşen gazeteye yardım eden Alaaddin Kaya, Taraf'ın patronu Başar Arslan'ı arayıp girecek haberlere karar veriyordu.

Mustafa Sait Özkan Yeni Şafak
15 Temmuz darbe girişiminin medya ayağına ilişkin yürütülen ve Ahmet Altan ile Mehmet Altan'ın tutuklandığı soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. 'Söğüt' kod isimli gizli tanık FETÖ'nün tetikçiliğini yapan Taraf Gazetesi ile FETÖ'nün organik bağını deşifre etti. Taraf'ın 2009 yılında ekonomik sıkıntıya girdiğine dikkat çeken gizli tanık, bu gelişmeden sonra Zaman Gazetesi eski imtiyaz sahibi ve örgütün medya imamı olan Alaaddin Kaya'nın sahibi olduğu İmaj firmasına ait matbaanın, binasıyla birlikte Taraf Gazetesi'ne satıldığını söyledi. Kendisinin Akbıyık Yayıncılık'ta çalıştığını söyleyen 'Söğüt', Kaya'nın 17-25 Aralık'tan sonra şirketi devrettiğini söyledi. Alaattin Kaya ile Taraf Gazetesi'nin yakınlaşmasını 2009 yılının sonuna doğru olduğunu söyleyen gizli tanık 'Söğüt' bu ilişkinin nasıl somutlaştığını şu şekilde anlattı:

15 GÜNDE BİR GELİP GÖRÜŞÜYORDU

“Taraf Gazetesi, Türkiye ve Star gazetelerine ait matbaalarda basılıyordu. Bu matbaaya aşırı borcu olduğundan dolayı Mürekkep Matbaacılık isimli firma kuruldu. Alaaddin Kaya'nın sahibi olduğu İmaj firmasına ait matbaa, binasıyla birlikte satın alındı. Devir bedelini 12 Milyon TL olarak duymuştum. Ancak paranın gerçek anlamda verilip verilmediğini bilmiyorum. Devir işleminden önce Taraf Gazetesinin sahibi Başar Arslan, Alaaddin Kaya'nın Küçükçekmece Sefaköy'de bulunan İmaj firmasının binasına sürekli gelip gidiyordu ve yalnız görüşüyorlardı. Bu satıştan sonra Alaaddin Kaya, gazete binasına giderek Başar Arslan, Ahmet Altan ve Mehmet Baransu ile 15 günde bir görüşmeye başladı. Bu şekilde Aladdin Kaya ile Taraf Gazetesi ilişkisi somutlaştı ve ciddi anlamda artmaya başladı.”

KAPALI ZARFLA DOSYA GİDERDİ

“Gazete, Alaaddin Kaya kendileriyle buluşmasından en geç bir iki gün içerisinde AK Parti hükümetini hedef alan yayınlar yapıyordu. Bu buluşmalar 2009 yılının sonlarında başlayıp 17-25 Aralık'a kadar devam etti. Kaya buluşmalara genellikle dosyalar ve kapalı zarflarla giderdi. Hükümeti hedef alan sansasyonel haberler hep bu buluşmalardan sonra gerçekleşirdi. 2012 veya 2013 yıllarında Alaaddin Kaya'nın yanındayken, gazetenin sahibi Başar Arslan'ı bizzat arayıp ona bir haber göndereceğini ve bunu birinci sayfadan gösterişli bir şekilde yayımlamasını istediğine şahit oldum."

Yazıyı değiştir Ahmet



2012 yılı Mart ayında Ahmet Altan ve Aladdin Kaya arasında yaşanan bir diyaloğa şahit olduğunu söyleyen gizli tanık 'Söğüt' ifadesinde, “Altan, Alaaddin Kaya ile yaşadığı bir diyaloğu köşe yazısı haline getirmişti. Alaaddin Kaya'nın kendisine Gülen'in Ergenekon soruşturmasından tutuklanan birisi için üzüldüğünü ama müdahale etmediğini söylemişti. Alaaddin Kaya bu habere sinirlenerek Altan'ı aradı ve bağırmaya başladı. Yazıyı değiştirmesini istedi. Alaaddin Kaya'nın Altan'ı fırçalamasından bir gün sonra arayıp özür diledi ve bir gün sonra kaleme aldığı 'Sırat köprüsünde sizi sırtımda taşırım' şeklindeki yazıyı yazdı. Bu tarihten sonra Taraf Gazetesinin Ak Parti hükümetine karşı duruşu keskinleşmeye başladı” ifadelerini kullandı.