Almanya'da evlat nöbeti başlatan anne Bakan Soylu'ya misafir oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Almanya'nın Berlin şehrinde, 92 hafta önce, PKK tarafından kaçırılan kızı için evlat nöbeti başlatan Maide Töremiş Aktaş'ı makamında kabul etti.

Haber Merkezi Diğer
Maide Töremiş Aktaş - Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından ziyarete ilişkin yaptığı paylaşımda, "Almanya Berlin’de, 92 hafta önce başlattığı evlat nöbetini, terör örgütünün her türlü baskısına rağmen tek başına sürdüren; evlatları PKK/KCK tarafından kaçırılan ailelerin sesi olan Mide Töremiş Aktaş Hanımefendi misafirimizdi." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu ziyarete ilişkin görüntülere de paylaşımında yer verdi.

Almanya'da süren evlat nöbeti

Almanya'da, terör örgütü PKK/KCK tarafından kaçırılan kızı Nilüfer Töremiş için Berlin'de Başbakan Angela Merkel'in ofisi önünde eylemini sürdüren anne Mide Töremiş, yaklaşık iki senedir kızını terör örgütünün elinden kurtarmak ve Alman makamlara sesini duyurmak için mücadele ediyor.

PKK sempatizanı Deniz Naki Almanya'da hakim karşısına çıktı

PKK'nın kaçırdığı oğlu gelecek umuduyla sofraya bir tabak fazla bırakıyor

Evlat nöbetindeki babadan HDP'li Buldan'a tepki: PKK'ya katılım sıfıra mı indi ve bundan rahatsızlık mı duydunuz?
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde başlatılan oturma eylemi 647'inci gününde de sürerken, 5 yıl önce kaçırılan oğlu Özkan (20) için 9 Eylül 2019'dan beri HDP il binası önünde oturma eylemini sürdüren Diyarbakırlı Süleyman Aydın, HDP'li Pervin Buldan'a sert tepki gösterdi.

Diyarbakır'da evlat nöbetindeki baba Süleyman Aydın, HDP'li Pervin Buldan'ın 'HDP neden kapatılıyor' sözlerine tepki göstererek, “Kandile eleman mı gönderemiyorsunuz?, PKK'ya katılım sıfıra mı indi? Ve bundan rahatsızlık mı duydunuz? Biz sonuna kadar sizinle mücadele vereceğiz” dedi.