Kumluca’da 3 ayrı yerde eş zamanlı çıkan yangın büyümeden söndürüldü

Antalya’nın Kumluca ilçesinde akşam saat 22.30 da eş zamanlı olarak 3 ayrı noktada orman yangını başladı. Ekipler, yangınları kısa sürede kontrol altına almayı başardı.

Haber Merkezi İHA
Yngınlar kısa sürede söndürüldü.

İlçeye bağlı Sarıkavak, Toptaş ve Güzören Mahallelerinde meydana gelen orman yangınlarına müdahale eden Kumluca Orman Yangını Söndürme Ekipleri, yangınları kısa sürede kontrol altına almayı başardı.

Yangınların ardından polis, jandarma ve yangın söndürme ekipleri teyakkuz durumuna geçerek bölgede devriye atmaya başladı.

FOTOĞRAF 7
Manavgat küllerinden doğacak: Yanan ormanlar 100 milyon fidanla yeniden yeşerecek
Antalya'da Manavgat'ta başlayan ve günler sonra kontrol altına alınabilen yangında zarar gören ormanların yeniden yeşerebilmesi için hummalı çalışma başlatıldı. Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, "Önce Manavgat'ta, ardından Akseki'de başlayan ve bölgedeki ilçeleri de içine alan yangında 58 bin hektar ormanlık alanımız yandı. Meslek hayatımda gördüğüm en büyük yangın. Antalya'da 80-100 milyon arası yeni fidan istiyoruz, bu sahaları tekrar eski haline getirmek için. Allah'ın izniyle tabii ve suni yolla yani ekim ve dikim yoluyla getirdiklerimizle burayı 80-100 milyon fidanla eski haline getireceğiz" dedi.

FOTOĞRAF 10
Antalya'da ormana düşen yıldırım yangın çıkardı: Alevler Göynük Kanyonu'na doğru ilerliyor
Antalya'da dün yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangını, Göynük Kanyonu'na doğru ilerliyor. Gece boyu karadan süren söndürme çalışmalarına, günün ilk ışıklarıyla birlikte 2 helikopter ve bir de uçak katıldı.