Avrupa ve Asya demir ağlarla bağlanacak

Avrupa ve Asya demir raylarla birbirine bağlanacak. Akport Tekirdağ Liman İşletme Genel Müdürü Serdar Sözeri, 'Tekirdağ-Muratlı demir yolunun bitirilmesiyle Tekirdağ'ın, Asya ve Avrupa'nın tren bağlantı noktası olacağını söyledi

Aa
Avrupa ve Asya demir ağlarla bağlanacak

Akport Tekirdağ Liman İşletme A.Ş. Genel Müdürü Serdar Sözeri, demir yolu projesinin yakın dönemde hayata geçirileceğini belirterek, proje ile Akport Limanı'nın mevcut potansiyelinin daha da artacağını bildirdi. Akport Limanı'nın bir konteyner limanı haline getirildiğini anlatan Sözeri, kullanılan tüm makinelerin ve alt yapının tamamen yeni olduğunu söyledi. Demiryolunun yeni bir iskele üzerine inşa edildiğini ifade eden Sözeri, demiryolunun fonksiyonunun çok önemli olduğunu, Marmaray Projesi inşaatından dolayı Avrupa ve Asya arasında yük taşımacılığında aksaklık yaşanmaması için Muratlı-Tekirdağ demiryolu hattının önemli rol oynayacağını kaydetti.

TEKİRDAĞ İSKELESİ ÖNEMLİ

Sözeri, şöyle konuştu:

'Marmaray Projesi tamamlandığında tüp geçitle ilk defa boğazın altından geçiş sağlanacak. Bu raylı sistemle olacak. Tüp geçit çalışmaları bittikten sonra Gebze ile Halkalı arasındaki tren hattı sökülecek. O zaman Asya ile Avrupa arasındaki tren geçişi yapılamaz duruma gelecek. Bu nedenle Tekirdağ ve Derince iskelesi çok önemli bir fonksiyon üstleniyor.' Sözeri, Tekirdağ'ın Doğu Avrupa'ya çıkmak için önemli bir liman olduğunu belirterek, aynı zamanda Karadeniz'e kıyıdaş ve Avusturya gibi ülkelere demiryolunu kullanarak yükleri çok hızlı bir şekilde ulaştırabileceklerini ifade etti.