Baba ocağında

Aa
Baba ocağında

Yılbaşını memleketi Rize'de geçirmek için önceki akşam Başbakanlık'a ait uçak ile Trabzon'a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, buradan karayolu ile baba ocağı Rize'nin Güneysu İlçesi'ndeki evinde dinlenmeye çekildi.

İlçe merkezinde kendisini bekleyen vatandaşlarla aracından inerek, kısa süre sohbet eden Başbakan Erdoğan, daha sonra ilçenin Merkez Mahallesi'nde bulunan evine giderek, istirahate çekildi. Annesi Tenzile, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte günü evinde dinlenerek geçiren ve dışarı çıkmayan Başbakan Erdoğan, ziyaretçi kabul etmedi. İlçesi Güneysu'da daha önceki gelişlerine göre sakin ortam dikkati çekerken, Başbakan Erdoğan'ın hemşehrileri her fırsatta Erdoğan'ın baba ocağına gelmesinden memnun olduklarını söylediler. Hemşehrileri, Başbakanın Güneysu'ya gelmesinden çok mutlu olduklarını belirterek "Bu bizim için çok önemli. Kendisi buraya gelerek bize değer veriyor. Bu gelişinde henüz onu göremedik. Ama bu önemli değil çok yorgun dinlenmesi gerekiyor" dediler.

Başbakan Erdoğan'ın bugün mahallesindeki mezar ziyaretlerinin ardından ilçe merkezine inerek Güneysu Merkez Camisi'nde hemşehrileri ile birlikte cuma namazı kılması bekleniyor.