Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanlığınca 28 belediyeye kayyum atanmasına ilişkin açıklama yaptı. Kayyum atanan belediyelerde şu ana kadar belediyecilik yapılmadığını vurgulayan Özhaseki, "Siz gidip özyönetim ilan ederek adeta bölücülüğün parçası haline gelirseniz, devletin size verdiği imkanları, paraları Kandil'e göndermek için envai çeşit kanunlardaki boşluklardan yararlanarak hainlik yapmaya kalkarsanız, elbette bir gün gelir sizden de hesap sorulur. Şimdi yapılan da bu" ifadelerini kullandı.
"Gerçek belediyeceliği şimdi görecekler"
Özhaseki, "Atanan arkadaşlarımız, belediyeciliğin ne olduğunu, gerçek meslekleri belediyecilik olmamasına rağmen gösterecekler" dedi.
Bakan Mehmet Özhaseki, Kayseri Valiliği'nin, Gültepe'deki Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi binasında düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Bakan Özhaseki, burada, İçişleri Bakanlığı tarafından 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili basın mensuplarına değerlendirmede bulundu. Özhaseki, "Bildiğiniz gibi aylardır tartışılan bir kayyum meselesi var. Bu kayyum meselesinde hükümet olarak bizim amacımız, teröre bulaşan belediyelerin bir an önce milletin önünden çekilmesi. Nasıl ki terörle irtibatlı olan, onların lideri birşey söylediği zaman yerine getirmek için çırpınan devlet-kamu görevlilerine görevden el çektiriliyorsa, aynı şekilde seçimle de gelmiş olsa da teröre destek veren her kim varsa, bunun cezasını çekmeli" dedi. Özhaseki, şöyle devam etti:
"Vatandaşa hizmet yerine Kandil'e hizmet ettiler"
"Biz özellikle terör örgütüne destek veren, çukurlar kazarak o örgütü cesaretlendiren, onların sanki lojistik üssü gibi davranan, elindeki imkanları vatandaşa hizmet yerine Kandil'e göndermeyi bir marifet bilen belediyelere karşı da bu önlemleri almış bulunuyoruz. Karşı grup, terör örgütünün sözcüleri de milli iradeye asla mani olunamayacağını veya buna benzer iddialarla, bu tezin yanlış olduğunu söylüyorlar. Önemli olan bu milletin huzuru, geleceği, istikbali. Onun için de her türlü tedbiri almaktan kaçınmayız."
"Elbette insanlar oy verirken iradelerini ortaya koyuyorlar. Ancak hiç kimse, milletvekili, belediye başkanı, başbakan seçerken seçerken, teröre destek versin diye seçmiyorlar, hırsızlık etsinler diye seçmiyor. Hizmet etsin diye seçiyor" diyen Özhaseki, şunları söyledi:
"Hele hele belediyelerin görevleri, kanunla belirlenmiş. Onlar milletin hizmetinde olan kurumlar. Yani suyunu akıtacak, yeşil alanlarını yapacak, ulaşımını sağlayacak, milletin ihtiyaç duyduğu mahalli müşterek ne tür ihtiyaçlar varsa onları çözecek olan kurumlar. Siz bunu böyle anlamayıp, gidip özyönetim ilan ederek adeta bölücülüğün parçası haline gelirseniz, devletin size verdiği imkanları, paraları Kandil'e göndermek için envai çeşit kanunlardaki boşluklardan yararlanarak hainlik yapmaya kalkarsanız, elbette bir gün gelir sizden de hesap sorulur. Şimdi yapılan da bu zaten. Günlerce söylenen buydu. Ara ara siyasi uzantılarının sözlerine bakıp bunların zekamızla alay ettiğini düşündüğümüz de oluyor. Şimdi bundan sonra inşallah oralarda hizmet eden arkadaşlarımız, belediyeciliğin ne olduğunu, gerçek meslekleri belediyecilik olmamasına rağmen gösterecekler. Oraların altyapısıyla, suyuyla, yeşil alanlarıyla, ulaşımıyla uğraşacaklar. Bir farkındalığı insanlar görecekler."