Basın İlan Kurumu ile Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler yürürlüğe girdi. 18 Eylül 2026 tarihli ve 33374 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan düzenlemelerle, İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı’ndan yararlananların belirli şartlar dahilinde gazete ve internet haber sitelerinin asgari kadrolarında gösterilebilmesine imkan tanındı. Genel Kurul üyesi seçimlerinin yürütülmesine ilişkin bazı usul ve esaslarda da değişikliğe gidildi.
İşbaşı eğitim programına kadro düzenlemesi
Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliğindeki değişiklik kapsamında, İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı’ndan yararlanacak gazete ve internet haber sitelerinin asgari kadrolarında program kapsamında çalışacak kişilere de yer verilebilecek.
Buna göre, asgari kadrosunda 10 kişiye kadar çalışan bulunduran yayınlar 1, 11 ila 20 kişi arasında çalışanı bulunanlar 2, 20 kişinin üzerinde çalışan istihdam edenler ise en fazla 3 kişiyi İşbaşı Eğitim Programı kapsamında asgari kadrolarında gösterebilecek.
Program kapsamında asgari kadroda yer alacak kişilerin taşıması gereken şartlar ile bu kişilerin çalıştırılmasına ilişkin usul ve esasları belirleme yetkisi Basın İlan Kurumu Yönetim Kuruluna verildi.
Genel Kurul seçimlerinde vekâlet düzenlemesi
Basın İlan Kurumu Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle Genel Kurul üyesi seçimlerinde vekâlet yoluyla oy kullanma uygulaması da yeniden düzenlendi. Çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen seçimlerin kesintisiz şekilde yürütülmesine yönelik düzenleme yapıldı.
Yeni düzenlemeye göre gerçek veya tüzel kişi olan süreli yayın sahipleri, Genel Kurul üyelik seçimlerinde oy kullanabilmek için aynı seçime katılma hakkı bulunan başka bir süreli yayın sahibini yazılı olarak vekil tayin edebilecek.
Birden fazla süreli yayın sahibi olan kişiler ise sahip oldukları yayınlara ilişkin tüm vekâletlerini tek bir süreli yayın sahibine verebilecek.
Temsilci seçilme hakkı bulunan ilan prodüktörleri için de benzer bir uygulama getirildi. Buna göre prodüktörler, seçime katılma hakkı bulunan başka bir prodüktörü yazılı olarak vekil tayin edebilecek.
İkinci seçim ertesi gün yapılacak
Genel Kurul üyelerinin seçiminde ilk toplantıda gerekli çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci seçim ertesi gün, aynı yer ve saatte gerçekleştirilecek.
Bu seçimde Genel Kurul üyeleri, toplantıya katılanların oy çokluğuyla seçilebilecek.
Yönetmeliklerde yapılan değişiklikler, Resmî Gazete’de yayımlandığı 18 Eylül 2026 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi.