---------------------------------- manset ------------------------------------------- Başörtüsü eylemcileri Rahşan Hanım'a gidecek ---------------------- manset ---------------------
Başörtüsü yasağının kaldırılması için Şanlıurfa'dan Ankara'ya kadar yürüyen eylemciler, DSP eski Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit'i ziyaret edecekler. Abdi İpekçi Parkı'nda meşaleli bir eylem düzenleyen vatandaşlar adına açıklama yapan Mehmet Turmak, "Din elden gidiyor' diyorlar, dinimizi zaten yaşayamıyoruz. Misyonerler çok çalışınca mı dinin gittiği anlaşıldı?" dedi. Başörtüsü için 22 Ekim'den bu yana yollarda olduklarını belirten Mehmet Turmak, son günlerde yapılan din tartışmalarına tepki gösterdi. Turmak, Şanlıurfa'dan Ankara'ya kadar 1400 kilometre yürüdüklerini hatırlatarak, "Biz uzun süre sustuk ve 78 gün önce yollara düştük. Bu ülkede yıllardır başörtüsü sıkıntısı yaşanıyor. İnsanlar inancını yaşayamıyor. Şimdi mi din elden gidiyor? Yoksa yıllardır biz neyin mücadelesini veriyoruz? Rahatsızlık yeni mi farkediliyor?" diye konuştu. Turmak önümüzdeki günlerde eylemlerine destek veren sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile "Din elden gidiyor" şeklinde konuşan Rahşan Ecevit'i ziyaret edeceklerini açıkladı.
Misyonerler daha rahat
Turmak, "Misyonerler herkesin gözünün önünde 250 bin tane İncil dağıttı. Ama biz eylem yaptığımız parktan TBMM'ye imzalarımızı götürmek için yürüyemedik. Bu nasıl bir şey şaşırıyoruz. Misyonerler rahat rahat çalışıyor. Ama bizi engellemeye çalışıyorlar" dedi. Turmak, herşeye rağmen tüm vatandaşların kendilerine yoğun şekilde destek olduğunu belirtti.
Umudumuz arttı
Önceki gün TBMM'ye giden başörtüsü eylemcisi grup, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış'ı da ziyaret etti. Mehmet Turmak, Elkatmış'ın kendilerine çok sıcak davrandığını belirterek şöyle konuştu: "Sayın Elkatmış kendi eşinin de başının örtülü olduğunu söyledi. Komisyonda bu konunun görüşüldüğünü, Avrupa Birliği nezdinde bu sorunun çözümünü hedeflediklerini anlattı. AK Partililer umutlarımızı canlandırdılar."