Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Fatih İlkokulu bahçesinde bir grup çocuğun indirdiği Türk bayrağını yerine asan 14 yaşındaki Uğur Saraç, kamuoyunun gündemine oturdu. Polis olmak istediğini belirten ve maddi imkansızlık nedeniyle okula gidemediğini anlatan Uğur Saraç'ın hayali gerçek olacak. Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bayrak videosuyla gündeme gelen Saraç'ın eğitim hayatının yeniden başlaması için düğmeye bastı. Önümüzdeki hafta çocuğun ailesiyle görüşeceklerini anlatan Müdür Fikret Elaltuntaş, "Bu hafta içi çocuğun velisiyle görüşeceğiz. Çocuğumuz eğitim hayatına tekrar dönebilir. Öncelikle okuma yazma belgesi alacak, akabinde ilkokul diploması alacak. Eğer yaşı uygun olursa eğitimine örgün olarak devam edecek, yok eğer olmazsa açık öğretim sistemine kaydı yapılacak” şeklinde konuştu.
OKUL GİRİŞİMLERİ BAŞLADI
Uğur Saraç'ın 7 yıl önce Bağlar'daki Fatih İlkokulu'na kaydolduğunu anlatan Bağlar Milli Eğitim Müdürü Fikret Elaltuntaş, öğrenimine devam etmediği için yaşı itibariyle öğrenim çağı dışına çıktığını söyledi. Çocuğun eğitim hayatı için gerekli girişimleri başlatacaklarını anlatan Elaltuntaş, öğrencinin kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladıklarını ve her ay 50 lira öğrenci katkı parası verdiklerini de hatırlattı.
MEVSİMLİK İŞÇİ ÇOCUKLARI OKULA GİDEMİYOR
Diyarbakır'da okul çağına gelmiş yaklaşık 400 bin öğrencinin bulunduğunu kaydeden Elaltuntaş, 100 bin çocuğun okula devam ettiğini söyledi. Bölgede mevsimlik işçi olarak çalışan ailelerin çocuklarının okula devam edemediğini kaydeden müdür Elaltuntaş, Uğur Saraç'ın ailesinin mevsimlik işçi olduğunu ve bu nedenle sık sık göç etmek zorunda kaldıklarını, Uğur'un da bu nedenle okula gidemediğini söyledi.
Bayrağı görünce ağladım
Fatih İlkokulu bahçesinde asılı olan bayrak, 15 Ekim tarihinde top oynayan bir grup çocuk tarafından indirilmişti. Bu sırada okul bahçesinde oynayan 14 yaşındaki Fatih Saraç ve arkadaşları yere atılan bayrağı aldı ve yerine astı. Bayrağı yerine asan Saraç, arkadaşları tarafından alkışlanırken, yaşananları okulun güvenlik kamerası saniye saniye görüntüledi. Yaşadığı anları, “Bayrağa zarar verilince rahatsız olup ağladım. Ellerinden alıp öptükten sonra üç arkadaşımın yardımı ile direğe çıkıp astım” cümleleriyle anlatan Saraç, okul bahçesindeki kameradan habersiz olduğunu, görüntüleri izlediğinde ise kendisiyle gurur duyduğunu söyledi. Bayrak sevgisinin vatan sevgisinden ileri geldiğini söyleyen Saraç, “Zaten bayrağı da vatan için astım” demişti.