Beykoz'da orman yangını

Beykoz'da orman yangını çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yerleşim alanına yakın noktada çıkan yangını söndürmek için çalışma başlatıldı.

Haber Merkezi DHA
Beykoz'da orman yangını

Beykoz, Çavuşbaşı'nda henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Evlere yakın noktada çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Havadan, helikopterle de müdahale edilen yangın, yaklaşık bir saat içinde söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

Beykoz, Çavuşbaşı Baklacı Mahallesi'nde saat 11.50 sıralarında orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, evlerin bahçelerine kadar ulaştı. Havadan da ve itfaiyenin müdahalesiyle, yerleşim alanlarına sıçramadan, yaklaşık bir saat içinde söndürüldü. Evlerinden çıkan mahalle sakinleri büyük panik yaşadı. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Polis yangınla ilgili inceleme başlattı.

'EVDEN HORTUM ÇEKEREK SOĞUTMA ÇALIŞMALARINA YARDIMCI OLDUK'

Bir mahalle sakini, "Dışarıda bahçemde uğraşırken dumanları gördüm. Hemen itfaiyeye haber verdik. Ondan sonrası bizden çıktı zaten. Helikopter, itfaiye, polisler geldi. Söndürmeye çalıştılar. Tabii biz de yardım ettik. Evden hortum çekerek soğutma çalışmalarına yardımcı olduk" dedi.

'ORMANA DOĞRU YAYILSAYDI, FELAKET OLABİLİRDİ'

Baklacı Mahallesi muhtarı Mustafa Yıldırım, "Yangın olduğunu duyduk, koşa koşa geldik buraya. Yangının sebebi bilinmiyor. Vatandaşlar, itfaiye ve orman idaresi havadan ve karadan müdahale ettiler. Kısa zamanda söndürüldü. Şu anda soğutma işlemleri yapılıyor. Az bir yer yandı ama, tabi insanların ciğerleri yanıyor. Vatandaşların daha dikkatli olmaları gerekiyor. Ormanda piknik yapmamak lazım. Biraz daha dikkatli ve duyarlı olursak daha iyi olur. Rüzgarla beraber yayıldı ama, tesadüf bahçelerin olduğu tarafa doğru yayıldı. Ormana doğru yayılmış olsaydı çok daha felaket bir durum olabilirdi. Bu sefer de evleri etkileyecekti. Binanın bahçesine kadar geldi. Zamanında müdahaleyle yangın büyümeden sonlandı" diye konuştu.

FOTOĞRAF 11
Beykoz'da orman yangını: Havadan karadan müdahale ediliyor
Beykoz'da orman yangını çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yerleşim alanına yakın noktada çıkan yangını söndürmek için çalışma başlatıldı.