Bursa ve Ankara'da 20 yaş altı gençlerin toplu ulaşım kartları iptal edildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi koronavirüs önlemleri kapsamında, 20 yaş altındaki yolcu kartlarının toplu taşıma araçlarında geçici süreyle kullanıma kapatıldığını bildirdi.

Haber Merkezi İHA
Arşiv

Ankara Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs önlemleri kapsamında, 20 yaş altındaki yolcu kartlarının toplu taşıma araçlarında geçici süreyle kullanıma kapatıldığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan duyuruya göre, koronavirüs salgını önlemleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararlara istinaden, 20 yaş altındaki yolcu kartlarının toplu taşıma araçlarında (Ankaray, Metro ve Otobüs) geçici süreyle kullanıma kapatıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi de 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkmasının önüne geçebilmek için toplu ulaşım kartlarının iptal edilmesine karar verdi.


Büyükşehir Belediyesi kuruluşu BURULAŞ tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kovid-19 salgını tedbirleri gereği 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma yasağını içeren Cumhurbaşkanlığı kararına istinaden 20 yaş altındaki tüm yolcularımızın abonman kartları geçici süreyle kullanıma kapatılmıştır. Anlayışınız için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

FOTOĞRAF 10
Koronavirüse karşı 31 şehre giriş çıkışa yasak geldi: Kimler bu şehirlere girebilecek
Ülkemizde koronavirüsü salgını ile ilgili öenmli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Koronavirüse karşı 30 büyükşehir ve Zonguldak iline giriş çıkışlara yasak geldi. İçişleri Bakanlığı 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta yaşayan İkamet ve iş yerleri farklı illerde bulunanların, bu durumu ispatlayan belgeleri ibraz etmek şartı ile giriş çıkış yapabileceğini açıkladı. İşte giriş çıkış yasak olan şehirler ve istisnalar.