2003-2005 yılları arasında 97 bölüm yayınlanan dizide “Cerrahpaşalı Halit” karakterinin öldürülmesinin ardından Karagümrük Çetesi lideri Nuri Ergin’in kardeşi Vedat Ergin’in cezaevini birbirine kattığı öne sürüldü. 28 Şubat mağdurlarından Sebahattin Arslan, 2004 yılında Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde tanık olduğu olayı Yeni Şafak’a anlattı. Arslan, Vedat Ergin’in söz konusu sahnenin Alaattin Çakıcı’nın talebiyle Kaşif Kozinoğlu tarafından senaryoya müdahale edilerek yazdırıldığına inandığını belirtti.
HERKES EKRAN BAŞINDAYDI
Cezaevinde farklı örgüt ve gruplardan mahkumların yan yana hücrelere yerleştirildiğini anlatan Arslan, yan hücresinde Vedat Ergin’in kaldığını söyledi. Kurtlar Vadisi’nin yayınlandığı perşembe akşamları tüm cezaevinin aynı kanalı izlediğini belirten Arslan, “Sağcısı, solcusu, mafyası, İslamcısı, herkes diziyi izlerdi. Televizyonların sesi açıldığında cezaevi açık hava sineması gibi olur, bloklardan büyük bir uğultu yükselirdi” dedi.
“KOZİNOĞLU’NA YAZIKLAR OLSUN”
Cerrahpaşalı Halit’in Polat Alemdar tarafından öldürüldüğü sahnenin ardından Vedat Ergin’in öfkelendiğini anlatan Arslan, Ergin’in kapıya vurup camları kırdığını ve bağırdığını kaydetti. Ergin’in Alaattin Çakıcı ve senaristlere ağır küfürler ettiğini aktaran Arslan, Kaşif Kozinoğlu için ise “Ona da yazıklar olsun” dediğini belirtti. Ergin’in Veli Küçük’ün adını referans olarak kullanmasının ardından cezaevi müdürünün paniklediğini de ifade etti.
“DİYET ÖDESİNLER"
Arslan, Vedat Ergin’in ertesi gün Kurtlar Vadisi ekibinden “diyet” isteyeceğini söylediğini belirterek, “Ya senaryoyu değiştirip abimi diriltsinler ya da diyet ödesinler” dediğini aktardı. Ergin’in avukatlarını çağırdığını ve dizi ekibiyle görüşmeler yapıldığını söyleyen Arslan, görüşmeye giden ağabeyine de tepki gösterdiğini ifade etti.