Cola Turka yetmedi şimdi sıra Oranj'da

Ülker Şirketler Topluluğu Gıda Grubu Başkanı Tütüncü, gazlı içecek ve meyve sularında üretimi 2007 yılında 445 milyon litreye çıkararak yüzde 24 büyümeyi hedeflediklerini söyledi

Seda Koçak
Cola Turka yetmedi şimdi sıra Oranj'da

Ülker Şirketler Topluluğu Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, gazlı içecek ve meyve sularında 2006 yılında 360 milyon litre olan üretimi bu yıl 445 milyon litreye çıkartarak yüzde 24 büyüme hedeflediklerini söyledi.

Tütüncü, Akyazı Della Gıda Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, 2007 yılı hedeflerini açıkladı. Türkiye içecek sektörünün en fazla çeşit üreten ve tek çatı altında en büyük üreticisi olduklarını kaydeden Tütüncü, süt ve sütlü ürünlerin yanında, her türlü içecek talebini karşılar durumda olduklarını belirtti. Tütüncü şunları söyledi: "Gazlı içecek ve meyve sularında 2006 yılında 360 milyon litre olan üretimi, 2007 yılında 445 milyon litreye çıkartarak yüzde 24 büyüme hedefliyoruz. Aynı dönemde yüzde 40 ciro artışı bekliyoruz. Süt ve sütlü içeceklerde ise, 2006'ya göre yüzde 17 artış ile yüzde 32 ciro artışı hedefliyoruz. 2006'da 303 milyon YTL ciro elde ettik. 2007 yılında ise 425 milyon YTL ciro öngörüyoruz. Süt ve süt ürünlerinde 2006'da 110milyon litre üretim gerçekleştirdik. 2007'de ise hedefimiz 129 milyon litre. 2006 yılında gerçekleşen 161 milyon YTL'lik ciromuzu da 213 milyon YTL'ye çıkarmayı hedefliyoruz.”

SAATTE 220 BİN LİTRE İÇECEK

Ülker Ak Gıda Adapazarı ve Karaman üretim tesislerinin günlük 2 bin 100 ton üretim kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi unvanına sahip olduğunu bildiren Tütüncü, meyve suyu ve gazlı içecekler üreten Della Gıdanın, saatte 220 bin litre kapasiteyle tek çatı altında, Türkiye ve çevre ülkelerin en büyük içecek tesisi olduğunuda sözlerine ekledi.

TÜM DÜNYAYA İHRACAT YAPILIYOR

İçecek Grubu Genel Müdürü Şener Astan ise, 2002 yılında faaliyete geçen Della Gıdada en son teknolojiyle üretim yapıldığını kaydetti. Haftanın 7 günü 24 saat çalışan Della Gıdanın 16 ülkeye ihracat yaptığını ifade eden Astan, "ürünlerimiz Amerika'dan Fransa'ya İngiltere'den Ürdün'e kadar ihraç edilmekte. Bunun sonucunda yılda yaklaşık 40 milyon bardak ürünümüz yurt dışında tüketilmekte. Zengin üretim yelpazemiz sektöre canlılık kazandırdı. Bu 2 yeni üründe, her birinden tahminen 2 milyon litre civarında üretim yapmayı hedefliyoruz. Meyve suyunda hem yurt içinde hem yurt dışında daha da başarılı olacağımıza inanıyoruz" dedi.

Cola Turka mucizesi