Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin New York kentinde düzenlenen “100 Yıllık Dostluk: Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri” programında iş dünyasına hitap etti.
Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması hedefini değerlendiren Erdoğan, söz konusu rakamın ulaşılabilir olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı, bu hedefe ulaşmak için iki ülkenin daha fazla çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.
Erdoğan, Türkiye’nin yatırımcılara sunduğu imkanlara da dikkat çekerek, yatırım ortamının geliştirilmesine yönelik düzenlemelerden söz etti.
TÜRK İŞ ADAMINA ÖZEL ÇAĞRI
Konuşması sırasında ABD’de faaliyet gösteren Türk iş adamı Hamdi Ulukaya’ya da değinen Erdoğan, Chobani’nin kurucusuna Türkiye’de yatırım yapması yönünde çağrıda bulundu.
Erdoğan, Ulukaya’ya kürsüden “Hamdi, seni de bekliyoruz” ifadeleriyle seslendi. Cumhurbaşkanı’nın bu sözleri salonda alkışlarla karşılandı.