Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mardin Havalimanı'nın adını Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştiriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mardin Havalimanı'nın adını Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştiriyoruz" dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Mardin Havalimanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mardin Derik Ovası Sulaması", "Midyat-Nusaybin Yolu", "Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme" ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Mardin Havalimanı'na 3 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal yaptık. Mardin Havalimanı'nın adını Mardin Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirelim dedik" ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin'deki toplu açılış töreninde: Bugün üç petrol kuyumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mardin paylaşımı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Mardin, Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa etmeye, 2023'te güvenli, huzurlu, müreffeh Türkiye'nin yolunu bir kez daha açmaya hazır.' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sosyal medya hesabından, Mardin'in yöresel ve kültürel özelliklerinin yanı sıra kente yapılan yatırımların yer aldığı bir video paylaştı. 'Türkiye Yüzyılı Şarkısı'nın Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice seslendirildiği videoda, Cumhurbaşkanı Erdoğan da şarkı sözlerini okuyor. Erdoğan, paylaşımında 'Mardin, Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa etmeye, 2023'te güvenli, huzurlu, müreffeh Türkiye'nin yolunu bir kez daha açmaya hazır.' değerlendirmesini yaptı.