Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sırbistanlı mevkidaşı Vucic'den ortak basın toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenliyor.

Erdoğan ile Vucic'den ortak basın toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile Cumhurbaşkanı Külliyesi’nde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vucic’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ana giriş kapısında törenle karşıladı. Daha sonra Erdoğan, Vucic ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmelerin ve anlaşmaların imza töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sırbistanlı mevkidaşı Vucic, ortak basın toplantısı düzenliyor.

Ticaret hacmimiz 3.5 milyar dolar.

5 milyar dolarlık ticaret hedefimize adım adım ulaşıyoruz.

Yatırımcılarımızın Sırbistan'a gösterdiği alaka bizleri memnun ediyor.

Bugün Türkiye, Sırp turistler için ikinci turizm güzergahıdır.

Ziyaretleri artırmak ve daha da artırmak için Türkiye ile Sırbistan arasında uçuşların artırılmasını da bugün görüştük.

Sırbistan'da Türkçeye olan ilgi artıyor.

Sırbistan'la aramızda dostluk köprüsü olarak gördüğümüz Sancak bölgesi için yapılabilecekleri de ele aldık.

Dünyada belirsizliğin arttığı bir dönemde Türkiye olarak barışın ve huzurun tesisi için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bizde müstesna yere sahip Balkanlar'ı asla unutmuyoruz.

Bölgesel sahiplenmeyle huzur ve refahı destekliyoruz.

Türkiye yakın çevresinde, ötesinde barış için çalışıyoruz.

Sırbistan'ın Türkiye'den küçük olduğunun farkındayız.

Bugünkü görüşmelerimiz son derece verimliydi.

Ekonomiden bahsettiğimizde Sırbistan'daki Türk yatırımlarını ele aldık, birçok altyapı projesinden bahsettik; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkemize gerçekleştireceği en büyük ziyareti organize edeceğiz.

Ayrıntılar Geliyor...

Kıymetli okurlarımız, bu bir son dakika gelişmesi haberidir. Sıcak bilgiler geldikçe kısa sürede güncellenecektir. Gelişmelerden anında haberdar olmak için Yeni Şafak uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android marketlerden indirerek) kurabilirsiniz.