Cumhurbaşkanı Erdoğan İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü: Gazze halkının İspanya sevinci çok değerli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde ikili ilişkiler ile bölgesel ve küresel gelişmeleri ele aldı. Erdoğan, İspanya'nın Dünya Kupası şampiyonluğunu kutlarken, Gazze halkının İspanya'nın zaferine gösterdiği sevincin Filistin konusundaki tutumun dünya kamuoyundaki karşılığı olduğunu söyledi.

Erdoğan, Sánchez'i Dünya Kupası şampiyonluğu nedeniyle tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye ile İspanya arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeler değerlendirildi.

Sanchez'e Dünya Kupası tebriği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Millî Takımı'nın FIFA Dünya Kupası'nda elde ettiği şampiyonluk dolayısıyla Sanchez'i tebrik etti.

"Ahlaki Filistin duruşu futbolseverlerin gönlünde de karşılık buldu"

Erdoğan, Gazze'de yıkıntılar arasında karşılaşmayı takip eden Filistinlilerin İspanya'nın şampiyonluğunun ardından yaşadığı sevincin kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını belirterek, İspanya'nın Filistin meselesinde sergilediği vicdani ve ahlaki duruşun dünya genelindeki futbolseverlerin gönlünde de karşılık bulduğunu ifade etti.

Görüşmede Erdoğan, Sanchez'i NATO Ankara Zirvesi kapsamında Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, 2027 yılının başında düzenlenmesi planlanan Türkiye-İspanya Hükümetlerarası Zirvesi dolayısıyla Sanchez'i yeniden Türkiye'de ağırlamayı arzu ettiğini kaydetti.