Cumhuriyet'te deprem: Can Dündar ve ekibi gönderildi

Casuslukla suçlanan ve 'devletin gizli belgelerini açıklamak' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası alan Can Dündar, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrıldı. Dündar'ın, yurt dışına çıkacağı ve köşe yazarı olarak şimdilik gazetede yazmaya devam edeceği belirtilirken, gazetedeki 7 kişi daha görevi bıraktı.

Yeni Şafak

Cumhuriyet gazetesinde deprem gibi bir gelişme yaşandı. MİT TIR'ları davasında casuslukla suçlanan Can Dündar, Genel Yayın Yönetmenliği

görevinden ayrıldı. 'Devletin gizli belgelerini açıklamak' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Dündar'ın yurt dışına çıkacağı ve köşe yazarı olarak gazetede yazmaya devam edeceği belirtildi.

Can Dündar ise 'izne çıktığını' belirterek yetkilerini 'geçici' olarak Cumhuriyet Vakfı'nın İcra Kurulu'na devrettiğini belirtti. Dündar,

gazete çalışanlarına şu maili gönderdi:

Art arda istifalar geldi

Dündar'ın görevi bırakmasının artından gazetede istifa furyası yaşandı. Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Yardımcılığı görevini yürüten Tahir Özyurtseven, Yazı İşleri Müdürü Baydu Can, yazı işlerinden Murat Kürşat Can Doker, Emine Özcan, emlak sayfası editörü Ceren Kumbasar, Selin Ongun ve Dış Haberler Şefi Pınar Ersoy da görevlerini bıraktı.

GÜNDEM
Can Dündar'a 5 yıl 10 ay hapis cezası

GÜNDEM
Karar sonrası Can Dündar'dan küstah açıklama

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/07/06/10/37/resized_6f205-683639840.jpg

Bardağı taşıran damla 'şehit eşi' mı?

Cumhuriyet gazetesi bugünkü 1. sayfasında Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un tartıştığı 'şehit eşinin' evinin basıldığını öne sürmüştü. Ancak kendisini şehit eşi olarak tanıtan 34 yaşındaki R.D.'nin şehit eşi olmadığı, 3 kere evlendiği, 5 dolandırıcılık ve 2 iftira suçundan kaydının bulunduğu tespit edilmişti. Gazetedeki istifaların bu yalan haber sonrası gelmesi de dikkat çekti.

GÜNDEM
Dolandırıcı kendini şehit eşi olarak tanıttı

THY'yi övdü diye gönderilmişti

Gazetede Yayın Danışmanı olarak görev Doğan Satmış'ın da geçtiğimiz günlerde işine son verilmişti. Satmış, Türk Hava Yolları'nı öven yazısından dolayı gazeteden gönderildiğini açıklamıştı.