Deniz'in idam yaftası Ulucanlar Cezaevi'nde

Haber Merkezi
Deniz'in idam yaftası Ulucanlar Cezaevi'nde

Deniz Gezmiş ve iki arkadaşının idam edildiği gecenin tanığı gazeteci Burhan Dodanlı, 40 yıl sakladığı idam yaftalarını Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne bağışladı.

Ulucanlar Cezaevi'ne eşiyle birlikte giden Dodanlı, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edildiği gece uzun uğraşlar sonucu aldığı idam yaftalarını Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye verdi. Tiryaki, 'Millet olarak hafızaları silmek için, geçmişten gelen izleri yok ediyoruz, yakıyoruz. Sizin 40 yıl boyunca bu yaftaları muhafaza etmemiz son derece önemlidir. Herşeyden önce sizlere bu duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyoruz' dedi.

Dodanlı, 'Bu belgeleri onlarca insan istedi. Ama 40 yıl boyunca sakladığım bu belgeleri kimseye vermeye yanaşmadım. Daha sonra arkadaşlarımla beraber bu belgelerin buraya Ulucanlar Cezaevi'ne ait olduğuna karar verdik" diye konuştu.