Devlet'in isteği oldu

MHP lideri Bahçeli, muhaliflerden gelen çarşaf liste isteklerini kabul ederken, parti tüzüğünde adaylık ve oy kullanımı ile ilgili maddenin değiştirilmesi isteğini reddederek, durumu lehine çevirdi.

Yeni Şafak
Arşiv

http://image.yenisafak.com/resim/upload/2017/05/17/6c686ea40922g5.jpg

S P O T

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhaliflerle girdiği liste mücadelesini kazandı. Partiyi yönetecek yeni kadroda yer alabilmek için hem parti içinde hem de parti dışından gelen çarşaf liste isteklerini kabul eden Devlet Bahçeli, buna karşılık parti tüzüğünde değiştirilmesi istenen 61. maddenin değiştirilmesi isteklerini reddetti. Bahçeli, böylece çarşaf liste ile parti yönetimine girme ihtimali olan isim sayısını asgaride tutma imkanı elde etti.

Devlet Bahçeli, geçtiğimiz gün partili bakanlarla saat 20.00'de yaptığı toplantıda gece yarısına kadar nabız yokladı. Parti dışında kalan Ramiz Ongun, Muharrem Şemsek ve Naci Memiş gibi isimlerle de telefon görüşmesi yapan Bahçeli, MHP'ye yöneltilen eleştirileri de dikkate alarak yeni yönetim kadrosunun belirleneceği MKYK seçimlerine çarşaf liste ile gidilmesi taleplerini kabul etti.

61. maddeyi değiştirmedi

Ancak, Bahçeli, tüzükte adaylık ve oy kullanımı ile ilgili 61. maddenin değiştirilmesini kabul etmeyerek önemli bir kozu elinde tutmuş oldu. Tüzüğün 61. maddesi, MYK için delegenin farklı sıralarda aday işaretlemesi durumunda seçilecek aday sayısına kadar yukarıdaki isimlere de birer oy yazılacağı hükmü getiriyor. Bu durumda çarşaf listeye girebilen, ancak ismi alt sıralarda yer alan bir ismi delege işaretlerse, işaretlenen isimden üst sırada bulunanlara da otomatik olarak birer oy yazılmış olacak. Bu da ismi alt sıralara yerleştirilen muhalif sayısının asgariye indirilmesi anlamına geliyor.

Seçim adil olmayacak

Eski Genel Sekreter Yardımcısı Naci Memiş, çarşaf listenin de bu durumda adaletli olmayacağını belirterek, "MHP bu kongreye bir kadro hareketiyle gitmeliydi. BBP, ATP, Aydınlar Ocağı, Kamu-Sen ve dışarda kalan tüm muhalifler temsil edilecek şekilde tüzük değiştirilmeliydi. Ekip ve hizipçilik yapmak kendinden emin olmayanların işidir. Ama alnı ve ufku açık insanlar dışarda bırakılacak" diye konuştu. Bahçeli'ye yöneltilen eleştirilere ise Genel Sekreter Abdurrahman Küçük cevap verdi. Küçük, telefonla arayan eski yöneticilere, 61. maddenin değiştirilemeyeceği cevabını verdi. --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ---------------- Geri OKU