Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliği 'Türk Mutfağı Haftası'nı kutladı

Türk Mutfağı Haftası 2022'den bu yana 21-27 Mayıs tarihleri arasında Türkiye ve dünya çapında kutlanılırken, bu sene Türk mutfağını ve el sanatları Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliği tarafından düzenlenen resepsiyon tarafından tanıtıldı. Programa İstanbul Valisi Davut Gül de katıldı.

Türk mutfağı ve el sanatları İstanbul'da gerçekleşen organizasyonda tanıtıldı.

Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliği tarafından Türk Mutfağı Haftası vesilesiyle tanıtım resepsiyonu düzenlendi.

Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer'in ev sahipliğinde Temsilcilik'te gerçekleştirilen resepsiyona, İstanbul Valisi Davut Gül, yabancı diplomatik misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul Valisi Davut Gül

"Türk Mutfağı Haftası 2022'den bu yana kutlanıyor"

Burada konuşan İstanbul Valisi Gül, Türkiye'nin çok kültürlü bir toplum olduğunu belirterek,

dedi.

Gül, resepsiyona katılan her bir misafirin buradaki yemekleri tadarken kendinden, kendi kültüründen bir miktar bir şeyler bulacağını dile getirdi.

Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Usluer de bugün Türk Mutfağı Haftası vesilesiyle burada bulunduklarını belirterek, Türk Mutfağı Haftası'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 2022'den bu yana 21-27 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'de ve dünya çapında kutlandığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer

Usluer, 30 Mart 2023 tarihinin Birleşmiş Milletler tarafından "Dünya Sıfır Atık Günü" ilan edildiğini hatırlatarak, "Türk yemekleri bize sıfır atık bilinci açısından pek çok seçenekler sunar. Bir Türk kadını mutfağına girdiğinde birkaç malzemeden birçok çeşit yemek üretebilir ve tüm kalan malzemelerini değerlendirir." ifadelerini kullandı.

Hatay'dan seçilen lezzetler ön plana çıkarıldı

Bu sene Türk Mutfağı Haftası'nın temasının "Türk mutfağının klasikleri" olarak seçildiğini kaydeden Usluer, bu klasiklerden Türk yemeklerinde ne kadar az malzeme kullanıldığının da fark edilebileceğini vurguladı.

Büyükelçi Usluer, ifadelerine yer verdi.

Hatay'dan seçilmiş lezzetleri ön plana çıkardıklarını dile getiren Usluer, Akdeniz, Arap ve Anadolu geleneklerinin bir karışımı olan Hatay mutfağının, Şef Sinem Özler tarafından takdim edildiğini belirtti.

Gerçekleşen etkinlikte Türk mutfağı ve el sanatları tanıtıldı.

Usluer, ayrıca etkinlikte yer alan Hatay el sanatlarının tasarımcısı Banu Yentür'ün Türk kültürünü yaşatmanın ve tanıtmanın çabası içerisinde olduğunu aktararak, Yentür'ün çalışmalarının bugünkü programın düzenlenmesi için önemli bir ilham ve motivasyon kaynağı olduğunu da dile getirdi.

Katılımcılar, resepsiyon boyunca mücverden peynir çeşitlerine, keşkekten içli köfteye Türk mutfağına özgü birçok lezzeti tadarken, Türk el sanatlarını da inceleme fırsatı buldu.