Dışişleri'nden 'Sudan' açıklaması: Tüm kesimleri geçiş sürecinin kazanımlarına bağlı kalmaya sükunet ve diyaloğa davet ediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, ''Silahlı çatışmalardan endişe duyuyoruz Sudan'daki tüm kesimleri, geçiş sürecinin kazanımlarına bağlı kalmaya sükunet ve diyaloğa davet ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi AA
Dışişleri Bakanlığı.

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'da ordu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında sabah başlayan çatışmalardan endişe duyulduğunu bildirdi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Sudan'da bugün yaşanan silahlı çatışmalardan endişe duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı.


https://t.co/UJ15MKc7jt


Sudan'daki tüm kesimlerin, geçiş sürecinin kazanımlarına bağlı kalmaya, sükunet ve diyaloga davet edilen açıklamada, Sudan’ın sorunlarına ancak ulusal uzlaşı yoluyla kalıcı çözüm bulunabileceği vurgulandı.


Açıklamada, "Türkiye, bugüne kadar olduğu üzere, bundan sonra da dost ve kardeş Sudan devleti ile halkının yanında yer almaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.


Sudan'ın başkenti Hartum ve çeşitli şehirlerinde, bu sabah ordu ile HDK arasında silahlı çatışmalar başlamıştı.


Ordu ile HDK arasında son birkaç aydır yaşanan "sözlü kavga", iki güç arasında sıcak çatışmaya dönüşmüştü.


Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, durum sakinleşene kadar vatandaşlardan evlerinde kalmaları ve gerekmedikçe seyahat etmemeleri istenmişti.



Dışişleri Bakanlığından İsrail'e kınama

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye kınama