Diyarbakır'da elektrik akımına kapılan usta hayatını kaybetti: İki çırak ağır yaralandı

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde kaynak yapmak için dama çıkardıkları sacın yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu elektrik akımına kapılan 3 kişiden usta Mustafa Aktaş (45) hayatını kaybetti, 2 çırağı ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenilirken, Aktaş’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, kaynak yapmak için dama çıkardıkları sacın yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu elektrik akımına kapılan 3 kişiden Mustafa Aktaş (45) hayatını kaybetti, 2 çırağı ağır yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Bismil ilçesi Tepe Mahallesi’nde meydana geldi. Mustafa Aktaş ile 2 çırağı, 2 Ekim’de etkili olan kuvvetli rüzgarda düşen sacı kaynak yapmak için dama çıktı. Bu sırada sacın yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu Aktaş ve 2 çırağı akıma kapıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin kontrolünde Mustafa Aktaş’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralanan 2 kişi ise ilk müdahalelerinin ardından Bismil Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki müdahalenin ardından Diyarbakır’daki hastanelere sevk edilen 2 yaralının durumlarının ağır olduğu belirtildi.

Mustafa Aktaş’ın cenazesi, otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.