'Drej Ali'nin çocukları Yeditepe'de okumuş

İstanbul
'Drej Ali'nin çocukları Yeditepe'de okumuş

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı 'Drej Ali' lakaplı Ali Yasak, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü, çocuklarının okuduğu Bedrettin Dalan'a ait Yeditepe Üniversitesi'nde bir kez gördüğünü söyledi. Dünkü duruşmada savunmasının ardından çapraz sorguda mahkeme heyeti ve savcıların sorularını cevaplayan Yasak, Sedat Peker'i basından tanıdığını ve hiç görüşmediğini savundu.

'VAZİFE'YE İŞ SAVUNMASI

Korkut Eken'le bir telefon görüşmesinde “Şimdi bana yine bir vazife çıktı abi. Vatan, millet, Sakarya...' şeklindeki sözleri hatırlatılan Yasak, “O ticari bir işti. Bayilik almayı düşünüyordum. Garnizonlara ATM makinelerinden kurmayı düşünüyorlardı' dedi. Yasak, Çatlı'nın “Mehmet Özbay kimliğini kullandığını bilip bilmediği' yönündeki soru üzerine de Çatlı'nın bu kimliği kullandığını kazadan sonra öğrendiğini söyledi. Yasak “Benim eşim, onun eşini tanır. Kazayı duyunca ben ve eşim onun eşini aradık' dedi.

Ali Yasak, Sami Hoştan'la da kardeşi aracılığıyla tanıştığını belirtti. Yasak, Veli Küçük'le arkadaşına ait kebap lokantasında tanıştırıldığını belirterek “Bir kez de çocuklarımın eğitim gördüğü Yeditepe Üniversitesi'nde gördüm” şeklinde konuştu.