Ekmeğe de millete de hakaret: Cihan Kolivar gözaltına alındı

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın “Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor" sözlerine tepki yağdı. Kolivar, ‘Türk milletini alenen aşağılama’ suçundan gözaltına alındı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kolivar’ın sözlerinin nefret söylemi olduğunu söyledi.

Aybike Eroğlu Yeni Şafak
Cihan Kolivar

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar canlı yayında sınırları aşan skandal ifadeler kullandı. Bir televizyon kanalında katıldığı programda konuşan Kolivar, ekmeği de ‘aptal toplumların gıda maddesi’ olarak nitelendirdi. Bununla da yetinmeyen Kolivar, AK Parti hükümetini hedef alarak, "Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor" ifadelerini kullandı. Programın moderatörü tarafından sözlerinden dolayı uyarılan Kolivar, "Bu bilimsel bir şey. Ezber değil" diye konuştu. Kolivar'ın bu sözleri büyük tepki topladı. Sosyal medyada binlerce vatandaş Kolivar'ı terbiye sınırlarına davet etti.

GÖZALTINA ALINDI

Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Kolivar hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 301/1 maddesi uyarınca "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçundan re'sen soruşturma başlatıldı. Kolivar Başsavcılığın talimatı üzerine şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı.

ÖMER ÇELİK: HADSİZLİK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de yaptığı bir paylaşımla Kolivar'a tepki gösterdi. Çelik paylaşımında, "Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın sözleri nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir. Bu şahsın milletimizi ve ekmeği aşağılamanın yanı sıra husumet siyasetinin elamanı olduğunu belli eden açıklamaları ise başlıbaşına nefret siyasetidir" ifadelerini kullandı.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı'ndan Türk halkına hakaret
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar katıldığı bir televizyon programında tepki çeken açıklamalarda bulundu. Kolivar, 'Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor' dedi.