Antalya'da, cumartesi günü turistlerle birlikte yolda yürüyen Ali Çiftçi'yi durdurup, kimliğini kontrol eden polis ekipleri, neden dışarıda olduğunu sordu. Ankara'dan iş bulmak için Antalya'ya geldiğini ve turizmde çalıştığını, işsiz kalınca sokaklarda yattığını belirten Çiftçi'ye, polis ekiplerince kısıtlama kurallarına uymadığı için ceza yazdı. Polis ekipleri, 3 bin 150 lira ceza kestikleri Çiftçi'ye bir yerde sabit kalması gerektiğini, sokaklarda dolaşmasının yasak olduğunu hatırlattı.
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/28/03/17/resized_813f3-83a8ce09antalya02.jpg
ÇİFTÇİ'YLE HELALLEŞTİK
- Tepki çeken olayın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Twitter'daki hesabından dün bir açıklama yapıldı. Sokağa çıkma kısıtlaması denetimlerine ilişkin fotoğraf ile birlikte yapılan paylaşımda,
- ifadelerini yer verildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, EGM'nin konuyla ilgili açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı.