Eşini 39 ve oğlunu 49 yerinden bıçakladı: Savunması 'pes' dedirtti

Adana’da eşi Deniz Suna’yı 39, 16 yaşındaki oğlu Alperen Suna’yı ise 49 yerinden bıçaklayarak öldüren Cem Suna hakkında verilen 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Suna’nın “Asıl mağdur benim” sözleriyle yaptığı savunma da kararı değiştirmedi.

Cem Suna (katil) Deniz Suna ve oğlu Alperen Suna

Olay, 19 Ağustos 2023’de merkez Çukurova ilçesine bağlı Toros Mahallesi 78101 Sokak’ta bulunan bir apartmanın 9’uncu katında meydana geldi. Sabaha karşı cinnet getiren Cem Suna, eşi Deniz’i (43) 39 yerinden ve oğlu Alperen’i (16) 49 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından yakalanıp tutuklanan Cem Suna ’canavarca hisle öldürme’ suçundan hakim karşısına çıktı.

"Asıl mağdur benim"

Karar davasında hakim karşısında son savunmasını yapan Cem Suna, "Bugüne kadar sustuysam adalete güvenimden sustum. Herkes hükmünü vermiş. Asıl mağdur benim. Dünyası yıkılan, ailesi katledilen benim. Ne olduysa bana oldu. Eşim ve çocuğum sürekli gözümün önünde. Dışarı çıksam da bir şey değişmeyecek" dedi.

15 Ekim 2024’de Cem Suna’nın Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar davası görüldü. Karar davasında Cem Suna’ya 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Karar Yargıtay’da onandı

Suna’nın avukatları Yargıtay’a başvurarak karara itiraz etti. Ancak Yargıtay’da cezada herhangi bir indirim yapmayarak 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı.