Ev sahibinden kiracıya müzikli eziyet: Evden çıksın diye yaptıkları pes dedirtti

Bursa’nın İznik İlçesinde bir ev sahibi, alt katta oturan kiracısının çıkması için evin içinde zıpladı. Tencere tava çalarak gürültü yaptı. Bununla yetinmeyen ev sahibi baca borusunu delerek alt kata gece müzik dinletti. Resmen işkence yaşayan kiracı Nusret Durmaz, ev sahibinin yaptıklarını cep telefonu ile tek tek kayda aldı.

Haber Merkezi İHA
Nusret Durmaz

Bursa’nın İznik ilçesinde 4 çocuk babası Nusret Durmaz’ın başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Yeşil Cami Mahallesi Büke Sokak’ta bulunan 2 katlı evin alt katında ailesi ile yaşayan Durmaz, üst katta oturan ev sahibi Tenzile B'nin psikolojik baskılarına maruz kaldı.

Baca borusunu delip müzik dinletti

Evin içinde zıplayan tencere tava çalan ve bununla yetinmeyen ev sahibi baca borusunu delerek alt kata gece müzik dinletti. Resmen işkence yaşayan kiracı Nusret Durmaz, ev sahibinin yaptıklarını cep telefonu ile tek tek kayda aldı.

Evi bastı saldırdı

Kayıt esnasında ev sahibi kadının kiracının evine baca deliğinden müzik dinletmesi, evi basması ve saldırması da görüntülerde yer aldı. Kiracı durmaz İznik İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu.

'Amacı daha yüksek fiyattan kiraya vermek'


Korku dolu anları anlatan kiracı Durmaz, “İki yıldır bu evdeyiz. Her ay kiramızı ödüyoruz. Amacı daha yüksek fiyattan kiraya vermek. Soba borusundan bize müzik dinletti. Şu an ki bu durum toplumun kanayan yarası. Haklıysanız peşini bırakmayın. Zorbalıkla bu işler olmaz. Şikayetçi olduk” dedi.

Ev sahibi konuştu: Sözleşmeleri bitti

Nusret Durmaz’ın ev sahibi Tenzili Bulunmuş da konuştu. Yeşil Cami Mahallesi Büke Sokak’ta bulunan 2 katlı evin üst katında kendisi alt katında kiracısının oturduğunu belirten Bulunmuş, “1 Ağustos’ta sözleşmeleri bitti. Ben de sözleşme bitince ‘Kendinize ev bulun. 2 sene oturdunuz sözleşmeniz bitti’ dedim. Evden çıkmalarını istedim ama ‘Çıkmayız’ dedi. Bende o sırada İstanbul’a hasta bakmaya gitmiştim. Telefon ettiler, ‘Kiracın çıkmıyor’ dediler. Arkadaşlarım ‘Yardım edelim, ev tutup çıkartacağız’ dediler. İstanbul’dan geldim kiracılar bana ‘Bize ev vermiyorlar, çıkmayacağız’ dedi. Ağustos’tan beri kira ödemiyorlar. Benim evimi de kötülüyorlarmış. ‘Çok rutubet var sakın tutmayın’ diyorlarmış” şeklinde konuştu.

'İstediğim fiyatı vermiyorlar'

Kiracının evden çıkması için başvurduğu yöntemi de anlatan Tenzile Bulunmuş, “Ben aldığım kira ile geçiniyorum. Ancak ödemedikleri ve istediğim fiyatı vermedikleri için mağdur oldum. Şimdi televizyonu evin içinde gezdiriyorum. Oradan aşağı ses veriyorum. 4 çocukları var kapıları çarparak rahatsızlık veriyorlar. Artık yıldım. Baca duvarını delerek oradan aşağı müzik veriyorum. Benim evde bana zulüm ediyorlar. Kapıları tekmeliyorlar. ‘Yapmayın, etmeyin’ dedikçe kapıyı yüzüme örtüyor. Dilerim Allah’tan iki yakası bir araya gelmesin. Rahat yaşantısı olmasın. Evimden çıksın gitsin istiyorum” dedi.

FOTOĞRAF 54
Hangi şehir hangi Türk boyundan geliyor?
Dünya tarihine yön veren Türkler tarih boyunca büyük bir coğrafyaya yerleşti. Orta Asya'dan başlayan tarihi süreçte büyük bir Türk göçü Anadolu coğrafyasına doğru aktı. Dünyanın çeşitli yerlerine yayılan 24 Oğuz boyu devletler, beylikler ve hanlıklar kurdular. Bugün bulunduğumuz Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına yerleşen Türk boyları hakkında detaylı bir çalışmanın sonucu ortaya çıktı. İl il vatandaşların hangi boylara mensup olduğu sık sık merak ediliyor. Peki sen bu boylardan hangisindensin? İşte Anadolu'da şehirlerine dağılan Türk boyları...


Konut satışları kasım ayında yüzde 15'e yakın düştü