Fahrettin Koca’dan dikkat çeken hamle: Kurduğu yapının amacı belli oldu

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eğitimden sağlığa, bilimsel araştırmadan sosyal yardıma uzanan alanlarda faaliyet gösterecek yeni vakfını kurdu. Vakfın kuruluşuna ilişkin ayrıntılar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Fahrettin Koca kendi adını taşıyan vakıf kurdu

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 milyon TL bütçesi ve İstanbul merkezli "Dr. Fahrettin Koca Eğitim Vakfı"nı kurdu.

Amacı belli oldu

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan ilanda, vakfın kuruluş amaçları detaylandırıldı. Buna göre vakıf; kamu kurum ve kuruluşlarının bütçelerinde de yer alan eğitim, bilimsel araştırma ve geliştirme, sağlık, sosyal yardım, kültür, çevre koruma ile ağaçlandırma alanlarında aktif faaliyetler yürütmeyi hedefleyecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilan

Yönetim kurulunda üç isim yer aldı

Beykoz 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 14 Temmuz 2026 tarihli kararıyla resmiyet kazanan vakfın yönetim kurulundaki isimler de belli oldu. Dr. Fahrettin Koca Eğitim Vakfı'nın yönetim organında Rıza Uçan, Ahmet Bulut ve Mehmet Kemal Özdemir görev alacak.

Yayımlanan ilanda ayrıca, vakfın herhangi bir nedenle sona ermesi durumunda tasfiyeden geriye kalan tüm mal varlığının, kurucu Fahrettin Koca'nın uygun göreceği başka bir kuruma devredileceği kayda geçirildi.