Gaziantep'te "pitbull" saldırısına uğrayan Asiye Antalya'ya getirildi: Tedavisini Prof. Dr. Ömer Özkan yapacak

Gaziantep'te, pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in tedavisi Antalya'da devam edecek. Gaziantep'te tedavisinin sürdüğü özel hastaneden ambulansla Gaziantep Havalimanı'na getirilen küçük Asiye, Sağlık Bakanlığının devreye girmesiyle helikopter ambulansla Antalya'ya sevk edildi.

Haber Merkezi AA
Gaziantep'te, pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in tedavisine, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde devam edilecek.

Gaziantep'te, pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in tedavisi Antalya'da devam edecek.

Şahinbey ilçesinde 22 Aralık'ta iki "pitbull"un saldırısında ağır yaralanınca kaldırıldığı Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından özel hastaneye sevk edilen Asiye Ateş'in tedavisine Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde devam edilmesi için Sağlık Bakanlığı devreye girdi.

Minik Asiye'nin sevki sırasında hastanede bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Vali Davut Gül, çocuğu uğurladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyada ilk rahim naklini, Türkiye'nin de ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ile görüşerek, tedavinin Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yapılmasını istedi. Bunun üzerine minik Asiye için hastanede gerekli hazırlıklar yapıldı.

Sağlık Bakanlığınca görevlendirilen hava ambulansıyla Gaziantep'ten Antalya Havalimanı'na getirilen çocuk, 112 Acil Servis ekiplerince Akdeniz Üniversitesi Hastanesine götürüldü.

TEDAVİSİNİ PROF. DR. ÖMER ÖZKAN YAPACAK

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı ekibi tarafından karşılanan minik Asiye, yoğun bakım servisine alındı. Asiye Ateş'in tedavisini Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da çocuğun bir an önce sağlığına kavuşması için süreci yakından takip ettiği öğrenildi.

PITBULL CİNSİ KÖPEKLER ASİYE'YE SALDIRMIŞTI

Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde 22 Aralık'ta 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ağır yaralanmıştı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 3'ü tutuklanmıştı.

Saldırgan köpekler ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmişti.

FOTOĞRAF 13
Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'nin babası konuştu: 'Biz adalete güveniyoruz'
Türkiye, Gaziantep'teki pitbull saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş'e ağladı. Küçük kızın sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü hastanenin başhekimi Dr. Beyhan Tahmazoğlu açıklama yaptı. Asiye'nin hayati tehlikesinin devam ettiğini, beyin dokusunda, yüzünde, kulağında ve boyun kısmında ciddi hasarlar tespit edildiğini belirtti. Pitbull dehşeti ile ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan çocuğun yakınlarını ziyaret etti. 4 yaşındaki kızın babası Hüseyin Ateş, "Bu benim değil de başkasının kızı da olabilirdi. Biz adalete güveniyoruz” dedi.

Gaziantep'te küçük çocuğu pitbullun ağzından kurtaran adam konuştu: Köpeğin burnunu yumrukladım
Gaziantep'te oturduğu sitenin bahçesinde pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan Asiye Ateş'in tedavisine devam ediliyor. Olayı görüp Asiye'nin yardımına koşan bina sakini Celal Aslan, yaşananları anlattı. Aslan, 'Dışarı koştuğumda köpekler çocuğu saçından tutmuştu. Çocuğu kurtarmak için köpeğin burnunu yumrukladım. O esnada başka yapacak bir şey yoktu. Birkaç yumruk atıp çocuğu kurtardım ve annesine teslim ettim.' diye konuştu.