GSM sektoründeki oyunun kuralını yazdık

GSM sektöründe 7. yılını kutlayan Avea'nın CEO'su Erkan Akdemir, “Üç konuda sektöre öncülük ettik ve oyunun kurallarını yeniden yazdık. Her yöne konuşturduk, gerçek ve uygun fiyatlarla konuşturduk, numara taşınabilirliğinin hayata geçmesini sağladık” dedi. Akdemir, yeni öncülükler için çalıştıklarını kaydetti

Melih Bayram Dede
GSM sektoründeki oyunun kuralını yazdık

Avea CEO'su Erkan Akdemir, yılın ilk yarısında şirketin abone sayısının, 12.2 milyona ulaştığını ve geçen yılın aynı dönemine göre 756 bin abone artışı yaşandığını açıkladı. Avea'nın faturalı abone sayısı ise 5.4 milyona çıktı. Avea'nın sektördeki 7. yılı nedeniyle Çeşme Sheraton Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Akdemir, “Avea'nın toplam geliri 759 milyon oldu. Gelirlerde geçen yıla göre yüzde 18 artış yaşandı. 2011 yılı 1. çeyreği itibariyle pazar payımız yüzde 19.2, abone başına elde ettiğimiz gelir ise 20.5 TL. olarak gerçekleşti” dedi.

“HER YÖNE İLE DEVRİM YAPTIK”

Akdemir, şirketin 23 Haziran 2004'te Aria ve Aycell'in birleşmesiyle kurulduğunu hatırlatarak “2009'da Avea 'Her Yöne' furyasını başlattı. Ve bu GSM sektöründe bir devrim etkisi yarattı. Avea, öğretmen, öğrenci ve kamu olarak konuşma kümeleri oluşturdu. Bu yaklaşımı Türkiye'ye ilk kez Avea getirdi. 2010'da arabağlantıda fiyat düşmesi devam etti. 'Her Yöne' tarifeleri hızla arttı. Şebeke dışı konuşmalar yüzde 30'u geçti. Kontörden TL'ye geçildi” dedi. Akdemir, sektörde oyunun kuralını yeniden yazdıkları konuları da şöyle sıraladı: “Her yöne konuşturduk; sektörün ve Türkiye'nin teknoloji şirketi olmanın gereğinin herkesin herkesle iletişimi olduğuna inandık. Her yöne dakika ve fiyat avantajlı tarifeleri pazara ilk Avea sunarak iletişim özgürlüğü ilan ettik. Gerçek ve uygun fiyatla konuşturduk; Avea en başta iletişimin bir hak olduğuna inanıp insanların iletişim hakkına saygı gösterdi. Bu misyonla yola çıkan Avea'yı müşterileri ödüllendirdi. Numara taşınabilirliğinin hayata geçmesini sağladık; Avea'nın gelecek vizyonunun sadece kendi müşterisini düşünmek olmadığının en güzel örneği. Avea, Avealı olmayanı da düşünür.”

AR-GE sertifikasını alan ilk operatör

* Türkiye'nin tek Ar-Ge sertifikasına sahip operatörü oldu.

* Avea - Garanti Bankası işbirliğinde ve Mastercard ile Gemalto'nun da desteğiyle başlatılan BonusluAvea sadece Türkiye'de değil dünyada da bir ilk oldu.

* Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri ile birlikte gerçekleştirilen Alodoktorum servisi, Türkiye'nin ilk görüntülü medikal koçluk hizmetini sundu.

* Mobil Tahlil Projesi ile Dünya'da bir ilke imza atıldı.

* Avea tam 9 yıl önce, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a aynı anda sponsor olarak bir ilke imza attı.

* KARTALCELL, Fenercell, GSMobile ve TrabzonCell markaları altında Mobil Telekomünikasyon İşbirliklerini hayata geçirdi.

* FCBarcelona'nın “Türkiye Resmi Telekomünikasyon İş Ortağı” oldu.

Ata Demirer markamıza güç kattı

Avea'nın 7. yıl pastasını markanın reklamlarında rol alan ünlü komedyen Ata Demirer ile Avea CEO'su Erkan Akdemir birlikte kesti. Akdemir, “Ata Demirer'li reklamlar şu ana kadar yaptığımız en iyi anlaşma. Markaya katkısı ve geri dönüşte çok başarılı” dedi. Bu arada toplantının ilk bölümünde Ata Demirer, garson kılığında bir sürpriz yaparak sahnede sunumunu yapan CEO Akdemir'e otel ekstralarının hesabı getirdi. Ünlü komedyen Ata Demirer ise, Avea ile birlikte çalışmaktan mutlu olduğunu belirterek, reklamların büyük bir ekip çalışması sonucu ortaya çıktığını söyledi.