Hayal kırıklığına uğradık, aldatıldık

Ahbaplar Suç Örgütü soruşturması 6 Şubat depremlerinin ardından AFAD'ı güvensiz bir kurum gibi gösterip vatandaşları Abbap Derneği'ne yönlendiren ünlü isimlere uzandı.

Muhammed Vefa Yürekli
Öykü Serter, Gökhan Özoğuz, Ece Üner.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ece Üner, Fatih Portakal, Feyza Altun, Gökhan Özoğuz ve Öykü Serter'i ifadeye çağırdı. Ece Üner, Gökhan Özoğuz ve Öykü Serter dün Çağlayan Adliyesi'ne giderek ifade verdi. 3 isim de geçmişte yaptıkları paylaşımlara rağmen Ahbap'a destek vermediklerini, bağış yapmadıklarını iddia ederek pişmanlıklarını dile getirdi.

BEN BAĞIŞ YAPMADIM

EECE ÜNER: Ahbap'a bağış yapmadım. Kendimi kandırılmış hissediyorum. O dönemde böyle bir paylaşımda bulunduğum için pişmanım. Haluk Levent’in yaptığı savunmanın hiçbir geçerliliği bulunma-maktadır.Levent’in eylemlerini lanetliyorum.

"ÇEVREME AHBAP'A VERMEYİN" DEDİM!

GÖKHAN ÖZOĞUZ: Haluk Levent’e, Oğuzhan Uğur’a ya da Ahbap Derneğine ait hesaplara para göndermedim. Haluk Levent’in çok sayıda üniversite konserine gittiğini, konser gelirlerinin kumar ve bahis borçları için kullanıldığını duydum. Yakın çevreme Levent ve Ahbap üzerinden yardım yapılmaması telkininde bulundum. Soruşturdan haberdar olduktan sonra benim gibi düşünen insanların yanıldığını gördük, hayal kırıklığına uğradım."

ACIYLA KALEME ALDIM

ÖYKÜ SERTER: Depremin ardından yaptığım sosyal medya paylaşımlarını öfke ve acının etkisiyle kaleme aldım. İnsanları Ahbap’a veya başka bir özel yardım kuruluşuna yönlendirmedim. Ahbap'a para yatırmadım. İnsanların duygularının sömürülerek bu tür menfaat sağlayıcı faaliyetleri kabul etmem mümkün değildir.”