Himmet parası valizle gelmiş

Manisa’daki paralel yapı operasyonunda ifade veren Bank Asya çalışanı şüpheliler, banka müdürünün himmet paralarını mesai bitiminde 3 valizle getirdiğini deşifre etti.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Manisa'daki “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik operasyonda hayırseverlerin manevi duygularını kullanmak suretiyle makbuzsuz ve güven esasına dayalı olarak toplanan paraların amacı dışında FETÖ/PDY terör örgütüne finansal kaynak sağlamaya yönelik kullanıldığı iddialarıyla 10'u tutuklanan 31 şüpheliden bazılarının Bank Asya'ya yatırılan paralar ve paralara bloke konulmasıyla ilgili beyanları dikkati çekti. Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakılan banka çalışanı Sultan A, ifadesinde, banka müdürü Niyazi M.Ş'nin talimatlarıyla hareket ettiklerini öne sürdü. Sultan A, “Ocak ayının 6 ve 7'sinde banka müdürü bankaya toplamda 3 valiz para getirmişti. Bize bu paraları saymamızı ve giriş yapmamızı söyledi” dedi.

MESAİ BİTİMİNDE GETİRDİ

Serbest kalan şüphelilerden Tuba A. ise banka müdürü Niyazi M.Ş'nin 6-7 Ocak'ta bankaya valizlerle para getirdiğini belirtti. Tuba A, “Mesai bittikten sonra da kendisi valizlerle bankaya para getirdi. Bu paraların elindeki bir listeye göre bankaya yatırılması yönünde talimat verdi. Ayrıca yatırılan bu paralara bloke konulması talimatını da kendisi sözlü olarak verdi” ifadelerini kullandı.

İŞTEN ÇIKARMA TEHDİDİ

Tuba A, şunları kaydetti: “Müdür bey yaptırmış olduğu bütün işlemleri bizim üzerimizde tayin ve işten çıkarılma baskılarıyla yaptırmıştır. Hatta bu baskıları tüm şubedeki arkadaşlarıma da aynı şekilde yapmıştır.” Şüphelilerden Tuba Z. de ifadesinde, “Müdür bey Bize bu işlemleri baskıcı bir şekilde yaptırdı. İhtiyacım olduğu için bu kurumda çalışıyordum” dedi.