Hücre evinde kıstırılan canlı bomba kendini patlattı

Gaziantep'te DAEŞ'e yönelik operasyon düzenlenen bir hücre evinde kıstırılan canlı bomba üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Olayda bir terörist de sağ ele geçirildi.

Yeni Şafak

Gaziantep'te polis, akşam saatlerinde Çağlayan Mahallesi'ndeki Berber Mustafa Sokak'ta bulunan bir hücre evine operasyon düzenledi.

Operasyon esnasında art arda 2 patlama sesi duyulurken, ardından polis ile bir grup arasında çıkan çatışma çıktı. Operasyon sırasında hücre evinde canlı bomba eylemcisinin kendisini patlattığı öğrenildi.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/05/19/09/15/resized_ced63-d3c4e62320160519aw752970_02.jpg

Bölgedeki çatışma sürerken, çelik yelekli polis ekipleri ve zırhlı özel hareket polisleri çevrede yoğun güvenlik tedbirleri aldı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Patlamaların yaşandığı sırada kentte Gaziantepspor-Antalyaspor maçı oynanıyordu.

GÜNDEM
Gaziantep'te ikinci patlama

Vali Yerlikaya'dan ilk açıklama

Gaziantep'te bir eve düzenlenen operasyonda, terör örgütü DAEŞ mensubu bir kişi üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi,

Vali Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, Özel Harekat Şube Müdürlüğü desteğiyle akşam saat 20.00 sularında merkez Şehitkamil ilçesi Hacıbaba Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenlediğini belirtti.

Operasyon sırasında DAEŞ mensubu olduğu değerlendirilen bir teröristin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiğini vurgulayan Yerlikaya, "Operasyonda bir terörist sağ ele geçirildi. Vatandaşlarımızda ve güvenlik güçlerimizde yaralanan veya ölen olmadı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Şu anda operasyon devam ediyor." dedi.

GÜNDEM
Gaziantep Valisi'nden ilk açıklama