İçişleri Bakanı Soylu: 57 Bin 29 yıkık binanın 40 bin 969'unun enkazı kaldırıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor. Bakan Soylu, depremzede vatandaşlara yönelik yardımlarla ilgili konuştu. Soylu, kira yardımlarının haftaya başlayacağını ifade etti. Fahiş kira fiyatları ile ilgili de konuşan soylu, vatandaşlara fırsatçılar hakkında ihbarda bulunmaları çağrısı yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habib-i Neccar Camisi'nin etrafının riski alan ilan edilmesine ilişkin, "Tam anlamıyla riskli alan ilan edilmesinin sebebi tarihi mirasımızı korumak. O hassasiyetle ve o işi planı içerisinde çalışmak." dedi.

Soylu, Hatay'daki AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, sabah Diyarbakır'dan sonra Kahramanmaraş'taki koordinasyon toplantısını bakan yardımcıları ve koordinatör valilerle gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hatay'da yaptıkları toplantıda son durumu değerlendirdiklerini belirten Soylu, hem geçici barınma merkezlerindeki standartların yükseltmeye çalışıldığını hem de geçici barınma alanındaki vatandaşların taleplerinin en üst seviyede karşılanması için büyük gayret gösterildiğini dile getirdi.

Soylu, şu ana kadar Hatay'da indirilen 14 bin konteynerin yaklaşık 6 bininde vatandaşların yaşadığına işaret ederek, şöyle konuştu:

Tarihi miras olmayan yapılar kaldırılacak

Bunun yanı sıra enkaz ve yıkım alanını ilgilendiren bir de tarihi miraslar olduğuna değinen Soylu, şunları kaydetti:

Kazı başkanının başkanlığında ilk önce Habib-i Neccar ve etrafındaki alanla ilgili yolları kapatan taşların numaralandırılacağını vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

Soylu, bölgede bayram ve Kadir Gecesi hazırlıklarının yapıldığını anlatarak, "Buradaki depremzede hemşehrilerimizin sonuna kadar yanında olacağız ve onları yalnız bırakmayacağız. Kalıcı konukların zaten temelleri atıldı, devam ediyor. Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan hastaneler var, onların da temelleri atıldı, devam ediyor." dedi.

GÜNDEM
Bakan Soylu: Enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 70'i tamamlandı

GÜNDEM
Bakan Soylu: Konteyner sayısını 200 bine tamamlayacağız