İçişleri Bakanı Soylu: Tüm makineleri ve arama kurtarma ekipleriyle mücadele devam ediyor

İçişleri Bakanı Soylu Bartın'da meydana gelen selle ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, ''Tüm makineleri ve arama kurtarma ekipleriyle mücadele devam ediyor hem alınan tedbirler ve yapılan uyarılarla birlikte herkes tedbirini almış. Tüm yetkililer işinin başında birkaç köprü yıkıldı. Ama TSK’dan istedik bir köprü gelecek. Kozcağaz’da da bir akıntı var'' dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başlıkları;

Sel afeti ve su taşkınları sebebiyle; Kastamonu Küre İkizciler Köyünde kaybolan hemşehrimiz Recep Bakırcı'yı, Düzce Kaynaşlı'da sele kapılan kepçe operatörümüz Okan Bayrak'ı arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor.

KOZCĞAZ'DA CİDDİ SIKINTI VAR

Kozcağız'da ciddi bir akıntı var. Yukarından gelen yağmur sularının azalmasıyla duracağını düşünüyoruz. Ekipler toparlama çalışıyor. Eğimle birlikte yayılıyor.

DAHA ÖNCE BÜYÜK KAYIPLAR OLUYORDU

Daha önce bu yağışlarda daha büyük kayıplar oluyordu. Şimdi hep birlikte tedbirler alıp, vatandaşlarımızın etkilenmemesini sağlıyoruz.

TÜRKİYE AFET BÖLGESİ

Biz buraya yangından geldik. Bir taraftan sel bir taraftan heyelan Bolu Dağı'nın bir tarafında çatırdama oldu. Bütün bunlar cpoğrafyamızın karşı karşıya kaldığı afetler. Türkiye bir afet bölgesidir.

FOTOĞRAF 17
Sel korkusuyla geceyi ayakta geçirdiler: Sakın evlerinize girmeyin
Zonguldak'ın Alaplı ilçesine aralıksız yağan yağmurun ardından vatandaşlar sel korkusuyla geceyi ayakta geçirdi. Su debisi yükselen Şehir içi Köprüsü ise tedbir amacı trafiğe kapatıldı. Yetkililer ise vatandaşara evlerine girmemeleri yönünde çağrıda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: Beş bakan sel bölgelerine gidiyor

Kastamonu, Bartın, Sinop ve Zonguldak'ta sel felaketi: Köprüler yıkıldı, evleri su bastı! Uyarılar peş peşe geldi